Scooterband oppompen

Hoi,

Wist je dat? Scooter Reparatie Service is de Nr. 1 plek in Nederland voor het goed en snel laten repareren van jouw scooter zonder onverwachts hoge kosten. Is je scooter stuk? Of heeft je scooter onderhoud nodig? Kom in contact met een scooter monteur bij jou in de buurt. Scooter Reparatie Service staat voor je klaar 💪🏻! Benieuwd hoe het werkt?

Altijd dezelfde dag nog een afspraak ingepland.
Altijd een vooraf een kostenindicatie.
Altijd vriendelijk geholpen.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Tim

Scooter specialist, Scooter Reparatie Service

Wil jij je scooter banden oppompen maar weet je niet hoe, waar, wanneer of waarom? Lees hoe je dit gemakkelijk zelf doet.

Waarom moet je scooterband oppompen?

Bandenpompen is belangrijker dan veel mensen denken. Door jouw banden altijd goed opgepompt te hebben zorg je ervoor dat je banden langer meegaan.

Wanneer moet je scooter band oppompen?

Je voorband hoort altijd op minimum 2.1 bar te staan. Zo voorkom je slijtage. De achterband hoort op ten alle tijden op 2.5 tot 2.9 bar te staan. Je kunt hier per scooter kijken wat de ideale bandenspanning voor je scooterband is.

Hoe pomp ik mijn scooterband?

Bij SRS kun je langskomen om uw banden op te laten pompen en kunnen wij je ook advies geven hoe je jouw banden langer mee kunt laten gaan.

Scooter Band lek na oppompen

Heb je al 3 keer uw band gepompt en denkt u dat uw band lek is? Kom naar SRS zodat, wij kunnen checken of u een lekke scooter band heeft. Als dat wel het geval blijkt te zijn kunnen wij jouw band plakken of vervangen.

Hoe pomp ik een scooterband op?

Je kan je scooterband op twee verschillende manieren oppompen. Je kan je banden met een voetpomp of elektrische pomp oppompen. Je pompt in in principe je scooterband op dezelfde manier als een fietsband. Als je tussen de velgen kijkt kun je ventiel vinden. Als je het ventiel hebt gevonden draai dan het dopje van het ventiel eraf en plaats dan de mond van de pomp op het ventiel. Vervolgens kun je gewoon pompen en stopt u wanneer u ziet dat de band voldoende spanning heeft. Haal de mond dan weer van het ventiel en draai dan het dopje er weer op het ventiel.
Scooter Band oppompen met fietspomp
Scooter Band oppompen bij het tankstation

Waar kan mijn scooter band oppompen?

Je kunt je banden thuis oppompen als je in het bezit bent van een goede pomp. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je natuurlijk altijd even langsrijden bij het tankstation.

Scooter Band oppompen bij het tankstation

Mocht je niet in het bezit zijn van een goede pomp maar wil je wel graag je banden oppompen? Je kunt dan langs rijden bij het tankstation en daar je banden oppompen. Let wel op de huidige bandenspanning. Als je band echt plat is mag je hier niet meer mee rijden want dit slecht voor je band en daarnaast gevaarlijk. We adviseren dan ook om een monteur langs te laten komen.

Scooter Service Nederland helpt

Wist je dat je bij ons ook terecht kunt voor scooter reparaties en scooter onderhoud?

Als er een monteur van ons bij je langskomt controleert die gratis je bandenspanning.

Problemen met jouw scooter of problemen voorkomen?

Snel en vriendelijk geholpen worden als er problemen zijn met jouw scooter of jouw scooter wilt laten onderhouden?

Het wordt voor je geregeld:
✔ De best beoordeelde Scooter Service van Nederland;
✔ Voorkom schade aan jouw scooter;
✔ 97% van onze klanten beveelt ons aan.

Ontdek op welke manier wij jou kunnen helpen.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Ben jij benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk onze werkwijze en bepaal of we jou kunnen helpen.