Scooter band vervangen

Scooter band vervangen

Scooter band vervangen?

Net als vrijwel alle producten die je gebruikt slijt ook een scooterband na verloop van tijd. Bij een scooterband is het belangrijk dat je op de goede manier, en op het juiste moment je band vervangt. In dit artikel leren wij jou hoe je gemakkelijk en snel je scooter band kunt vervangen.

Lekke band?

Heb je een lekke band en wil je deze laten vervangen? Scooter Reparatie Service is de Nr 1. Scooter reparatie service van Nederland! Kom in contact met een scooter monteur bij jou in de buurt. Scooter Reparatie Service staat voor je klaar.

Wanneer scooterband vervangen?

Helaas ontstaan er nog steeds veel ongelukken door een slecht profiel. Niet goed kunnen remmen, slippen, uit de bocht glippen, en krijgen van een klapband zijn maar een paar van de problemen die kunnen ontstaan en jou kunnen overkomen. Zorg dus dat je op tijd je band verwisselt als het profiel van je scooter band vervaagt. Het is namelijk heel erg gevaarlijk om de weg op te gaan met een vervaagd scooterband profiel.

7 problemen die ontstaan bij slijtende banden:

 • Geen profiel
 • Kans op glijden
 • Langere remweg
 • Klap band
 • Scheuren en schade aan band
 • Vervorming of het zichtbaar worden van de hieldraden.
 • Losgeraakte onderdelen

Winter-en zomerbanden

Bij SRS kun je jouw banden laten vervangen naar het seizoen waar in wij op dat moment zitten. Zo weet jij zeker dat jouw banden veilig zijn voor de weersomstandigheden.

Wanneer vervangen?

Wij adviseren je om na 5000 km de banden van jouw scooter te vervangen. Afhankelijk van de rijstijl kan dit soms eerder zijn maar gemiddeld is het na 5000 km verstandig om jouw scooter banden te vervangen.

Zelf je scooterband vervangen?

Ondanks dat het mogelijk is om je scooterband zelf te vervangen raden wij dit wel af als je hier geen ervaring mee hebt. Veel mensen die zelf een hun band hebben vervangen nemen vaak later contact met ons op omdat zij hun band niet goed gebalanceerd hebben geplaatst. De band slijt veel sneller en hierdoor loop je meer risico op een lekke band. We adviseren we je om een ervaren monteur langs te laten komen om jouw banden te vervangen zodat je geschikte en gebalanceerde banden hebt.

Hoe vervang je een scooterband?

 1. Als eerst verwijder je alle onderdelen die in de weg staan om bij de velgen te komen.
 2. Haal de velg dan los van de scooter. De achtervelg zit meestal vast aan een grote dop (maat 22 of 24).
 3. Laat de band leeglopen door het ventiel in te drukken.
 4. Druk de band naar het midden van de velg, met behulp van de bankschroef of een bandenapparaat.
 5. Haal de helft van de band los van de velg, doe dit door de bandenlepels te gebruiken.
 6. Haal nu ook de andere zijkant van de band over de velgrand, de band is nu los van de velg.
 7. Monteer de nieuwe scooter band weer op de velg, smeer de nieuwe band met vet of vaseline in zodat deze makkelijker om de velg glijd. Bij hele stugge banden is het ook wel eens handig de band iets te verwarmen met een föhn of verfbrander.
 8. Druk nu de tweede zijkant van de band over de velgrand, zodat de band op de juiste plaats op de velg komt te zitten.
 9. Indien het ventiel er nog niet uitgehaald was, haal deze er nu uit. Het ventiel belemmert de luchtstroom waardoor er niet genoeg lucht in een keer langs kan. Wanneer het ventiel eruit is, is het tijd om de band op te pompen en ervoor te zorgen dat deze om de velg springt! Vul nu met de compressor en luchtspuit de band in een keer, zodat deze om de velg heen knalt! PAS OP VOOR JE VINGERS! Houd deze UIT de buurt van de velgrand.
  Haal de luchtspuit van het ventiel af, de band zal iets leeglopen. Plaats vervolgens het ventiel en zet de band op de juiste bandenspanning.

Het vervangen van jouw banden is noodzakelijk. Je kunt heftige verkeersboete krijgen voor het rijden van niet geschikte scooter banden en dit is terecht want het is gevaarlijk.

Wat kost een scooterband vervangen

Wil je weten wat het kost om jouw scooterband te laten vervangen? Neem dan contact met ons, geef aan ons door welke banden je nodig hebt en je ontvangt van ons een prijs opgave.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Een onderhoudsbeurt of een reparatie laat je gemakkelijk, goed en snel uitvoeren bij Scooter Reparatie Service. We staan voor je klaar en doen altijd minstens één stapje extra dan je gewend bent Lees meer of plan direct een afspraak in.

Lees meer over scooter reparatie, scooter onderhoud en het verhelpen van scooter schade.

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen? Dit is nodig als de accu van je scooter leeg is. In dit artikel leggen we je uit hoe jouw accu kunt opladen met een druppellader.

Lees meer
Scooter spuiten

Scooter spuiten

Heb je schade aan je scooter? Of wil je simpelweg een nieuwe look? Scooter spuiten is de oplossing. Lees hier hoe je dit zelf kan doen. Om je scooter te kunnen spuiten moet je allereest weten wat je nodig hebt en vervolgens kun je zelf aan de slag. Heb je hulp nodig?...

Lees meer
Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine Lekt jouw scooter benzine en weet je niet hoe dit komt, wat je moet doen of waar je terecht kunt met dit probleem? Lees hier op welke plaatsen jouw scooter benzine kan lekken, wat dit veroorzaakt en hoe je dit op kunt lossen. Kom je er niet uit?...

Lees meer