Bandenspanning scooter

Bandenspanning scooter

Onderhoud

Wat is de juiste bandenspanning voor mijn scooter?

Deze vraag krijgen wij vaak van onze klanten. Op deze pagina lees je wat de ideale bandenspanning is voor een scooter en waarom je regelmatig je scooter banden moet oppompen.

Inhoudsopgave

Wat is de ideale bandespanning?
Bandenspanning per scootermodel
Bandenspanning Vespa
Bandenspanning Kymco
Bandenspanning Peugeot
Is je scooter band zacht?
Rijden met een zachte band kost geld…
Tips van Scooter Reparatie Service

Wat is de ideale bandenspanning?

Ons advies is om de “gemiddelde bandenspanning” aan te houden. Dit is voor de voorband 2.1 bar en voor de achterhand 2,5 bar. Let op! De ideale bandenspanning verschilt per scooter.

Er zijn net als bij een auto een aantal dingen die meespelen bij het bepalen van de juiste bandenspanning voor je scooter. Het gewicht en bandtype spelen een rol. Heb je bijvoorbeeld vaak iemand achterop? Dan adviseren we om de bandenspanning iets hoger te houden.

Bandenspanning per Scooter

Raadpleeg altijd het serviceboekje van je scooter voor de bandenspanning die vanuit de fabrikant wordt geadviseerd. Wij hebben een lijst met de geadviseerde bandenspanning van een aantal bekende scooter merken voor je op een rijtje gezet.

Bandenspanning Vespa

Raadpleeg het serviceboekje van jouw Vespa.

Bandenspanning Kymco

Raadpleeg het serviceboekje van jouw Kymco.

Bandenspanning Peugeot

Raadpleeg het serviceboekje van jouw Peugeot.

Is je scooter band zacht?

Stop dan direct bij het eerste tankstation waar je langs komt! Het is voor je eigen veiligheid en die van andere echt belangrijk dat je met de juiste bandenspanning rondrijdt. Met zachte banden heb een langere remweg, heeft je scooter minder stabiliteit en is de kans op een lekke band aanzienlijk groter. Denk dus voortaan niet na als je ziet dat je band zacht is. Je kan beter iets later aankomen op je bestemming dan jezelf en andere in een gevaarlijke situatie te laten belanden door een zachte scooterband.

Rijden met een zachte band kost geld…

Als de banden van je scooter zacht zijn verbruik je niet alleen meer brandstof maar ook slijten je banden sneller. Dus naast veiligheid bespaar je ook geld door je bandenspanning regelmatig te controleren en op pijl te houden. Je bent dus een dief van je eigen portemonnee als je de bandenspanning niet regelmatig controleert.

Tips van Scooter Reparatie Service

✓ Controleer regelmatig je bandenspanning.
✓ Doe dit minimaal 1 keer per 3 á 4 weken (ook als je niet elke dag rijdt.)
✓ Als je dan toch bezig bent kan je met zo goed je profiel even snel inspecteren op slijtage 😉

Scooter Service Nederland helpt

Wist je dat je bij ons ook terecht kunt voor scooter reparaties en scooter onderhoud?

Als er een monteur van ons bij je langskomt controleert die gratis je bandenspanning.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Een onderhoudsbeurt of een reparatie laat je gemakkelijk, goed en snel uitvoeren bij Scooter Reparatie Service. We staan voor je klaar en doen altijd minstens één stapje extra dan je gewend bent Lees meer of plan direct een afspraak in.

Lees meer over scooter reparatie, scooter onderhoud en het verhelpen van scooter schade.

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen? Dit is nodig als de accu van je scooter leeg is. In dit artikel leggen we je uit hoe jouw accu kunt opladen met een druppellader.

Lees meer
Scooter spuiten

Scooter spuiten

Heb je schade aan je scooter? Of wil je simpelweg een nieuwe look? Scooter spuiten is de oplossing. Lees hier hoe je dit zelf kan doen. Om je scooter te kunnen spuiten moet je allereest weten wat je nodig hebt en vervolgens kun je zelf aan de slag. Heb je hulp nodig?...

Lees meer
Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine Lekt jouw scooter benzine en weet je niet hoe dit komt, wat je moet doen of waar je terecht kunt met dit probleem? Lees hier op welke plaatsen jouw scooter benzine kan lekken, wat dit veroorzaakt en hoe je dit op kunt lossen. Kom je er niet uit?...

Lees meer