Verschil tussen 25kmpu en 45kmpu scooters

Vanaf het moment dat je begint na te denken over de koop van een scooter kom je er al snel achter dat er veel verschillen zijn. Een van deze verschillen zijn de snor -en bromscooter modellen. Oftewel het verschil tussen 25kmpu en 45kmpu scooters. Na het weten welke variant je wilt en welke snelheid je […]

Hoi,

Wist je dat? Scooter Reparatie Service is de Nr. 1 plek in Nederland voor het goed en snel laten repareren van jouw scooter zonder onverwachts hoge kosten. Is je scooter stuk? Of heeft je scooter onderhoud nodig? Kom in contact met een scooter monteur bij jou in de buurt. Scooter Reparatie Service staat voor je klaar 💪🏻! Benieuwd hoe het werkt?

Altijd dezelfde dag nog een afspraak ingepland.
Altijd een vooraf een kostenindicatie.
Altijd vriendelijk geholpen.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Tim

Scooter specialist, Scooter Reparatie Service

Vanaf het moment dat je begint na te denken over de koop van een scooter kom je er al snel achter dat er veel verschillen zijn. Een van deze verschillen zijn de snor -en bromscooter modellen. Oftewel het verschil tussen 25kmpu en 45kmpu scooters. Na het weten welke variant je wilt en welke snelheid je je aan gaat houden, komen er natuurlijk ook meer andere punten en eisen bij kijken. Deze dingen willen wij bespreken en hopen jou dan te helpen om de juiste keuze te maken!

Snorscooters

De snorscooter is de 25kmpu variant. De scooter is herkennen aan het blauwe kenteken die hij verplicht moet dragen. Naast deze eis heeft de bestuurder wel een vrije keus voor het dragen van een helm of niet. Wat dan weer wel verplicht is, is het rijden op het fietspad.

Wat erg belangrijk om te weten van de snorscooter is dat je hiervoor minimaal 16 oud voor moet zijn. Het rijbewijs die je hiervoor moet behalen is een AM scooter rijbewijs. Daarnaast mag je ook met een autorijbewijs gebruik maken van de snorscooter. Voor je scooter moet je zowel praktijk als theorie-examen doen. Dit doe je via het cbr

Bromscooter

De 45kmpu variant is de bromscooter. Een bromscooter kun je herkennen aan het gele kenteken en deze is ook verplicht te dragen. Doordat de scooter variant een hogere snelheid heeft is deze verplicht te rijden met een helm om! Naast het dragen van de helm is er nog en ander verschil tussen de snor -en bromscooters. De snorscooter rijdt voornamelijk op het fietspad, maar hierintegen mag de bromscooter op de openbare weg rijden. Dit betekent niet dat deze niet op het fietspad mag rijden, maar maak je als bromscooter gebruiker eerder de openbare weg.

Rijbewijs verschil tussen 25kmpu en 45kmpu scooters

Het type rijbewijs voor de scooters is kort gezegd hetzelfde. Niet alleen met een AM scooter rijbewijs, maar ook met een autorijbewijs kan je rijden op een snor -en bromscooter.

Overige informatie over het verschil tussen 25kmpu en 45kmpu scooters

Als je zelf nog vragen hebt over andere verschillen, zoals de verzekeringen van de scooters laat ons dan hier weten!

Problemen met jouw scooter of problemen voorkomen?

Snel en vriendelijk geholpen worden als er problemen zijn met jouw scooter of jouw scooter wilt laten onderhouden?

Het wordt voor je geregeld:
✔ De best beoordeelde Scooter Service van Nederland;
✔ Voorkom schade aan jouw scooter;
✔ 97% van onze klanten beveelt ons aan.

Ontdek op welke manier wij jou kunnen helpen.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Ben jij benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk onze werkwijze en bepaal of we jou kunnen helpen.