Verschil tussen 25kmpu en 45kmpu scooters

Vanaf het moment dat je begint na te denken over de koop van een scooter kom je er al snel achter dat er veel verschillen zijn. Een van deze verschillen zijn de snor -en bromscooter modellen. Oftewel het verschil tussen 25kmpu en 45kmpu scooters. Na het weten welke variant je wilt en welke snelheid je je aan gaat houden, komen er natuurlijk ook meer andere punten en eisen bij kijken. Deze dingen willen wij bespreken en hopen jou dan te helpen om de juiste keuze te maken!

Snorscooters

De snorscooter is de 25kmpu variant. De scooter is herkennen aan het blauwe kenteken die hij verplicht moet dragen. Naast deze eis heeft de bestuurder wel een vrije keus voor het dragen van een helm of niet. Wat dan weer wel verplicht is, is het rijden op het fietspad.

Wat erg belangrijk om te weten van de snorscooter is dat je hiervoor minimaal 16 oud voor moet zijn. Het rijbewijs die je hiervoor moet behalen is een AM scooter rijbewijs. Daarnaast mag je ook met een autorijbewijs gebruik maken van de snorscooter. Voor je scooter moet je zowel praktijk als theorie-examen doen. Dit doe je via het cbr

Bromscooter

De 45kmpu variant is de bromscooter. Een bromscooter kun je herkennen aan het gele kenteken en deze is ook verplicht te dragen. Doordat de scooter variant een hogere snelheid heeft is deze verplicht te rijden met een helm om! Naast het dragen van de helm is er nog en ander verschil tussen de snor -en bromscooters. De snorscooter rijdt voornamelijk op het fietspad, maar hierintegen mag de bromscooter op de openbare weg rijden. Dit betekent niet dat deze niet op het fietspad mag rijden, maar maak je als bromscooter gebruiker eerder de openbare weg.

Rijbewijs verschil tussen 25kmpu en 45kmpu scooters

Het type rijbewijs voor de scooters is kort gezegd hetzelfde. Niet alleen met een AM scooter rijbewijs, maar ook met een autorijbewijs kan je rijden op een snor -en bromscooter.

Overige informatie over het verschil tussen 25kmpu en 45kmpu scooters

Als je zelf nog vragen hebt over andere verschillen, zoals de verzekeringen van de scooters laat ons dan hier weten!

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Een onderhoudsbeurt of een reparatie laat je gemakkelijk, goed en snel uitvoeren bij Scooter Reparatie Service. We staan voor je klaar en doen altijd minstens één stapje extra dan je gewend bent Lees meer of plan direct een afspraak in.

Lees meer over scooter reparatie, scooter onderhoud en het verhelpen van scooter schade.

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen? Dit is nodig als de accu van je scooter leeg is. In dit artikel leggen we je uit hoe jouw accu kunt opladen met een druppellader.

read more
Scooter spuiten

Scooter spuiten

Heb je schade aan je scooter? Of wil je simpelweg een nieuwe look? Scooter spuiten is de oplossing. Lees hier hoe je dit zelf kan doen. Om je scooter te kunnen spuiten moet je allereest weten wat je nodig hebt en vervolgens kun je zelf aan de slag. Heb je hulp nodig?...

read more
Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine Lekt jouw scooter benzine en weet je niet hoe dit komt, wat je moet doen of waar je terecht kunt met dit probleem? Lees hier op welke plaatsen jouw scooter benzine kan lekken, wat dit veroorzaakt en hoe je dit op kunt lossen. Kom je er niet uit?...

read more