Scooter Theorie

Scooter theorie

In Nederland is het verplicht om voor elk motorisch voertuig een rijbewijs te hebben. Voor het behalen van een scooterrijbewijs moet je zowel een theorie als een praktijkexamen afleggen. Je dient dus je scooter theorie examen af te leggen bij het CBR. Het CBR is de plek waar alles word gedaan met betrekking tot rijbewijzen. Voordat je het scooter theorie examen kunt doen dien je een leeftijd te hebben van 15,5.

Scooter theorie oefenen.

Hoe moet je je scooter theorie oefenen? kun je op verschillende manieren oefenen. Kies een manier waardoor jij persoonlijk zelf het meeste opsteekt. Of je nou liever individueel thuis leert of klassikaal met meerdere leerlingen maakt niet uit. In de volgende paragrafen vind je meer informatie.

In 1 dag je theorie halen.

Scootertheorie in 1 dag? Een van de veel gekozen opties is het halen van je theorie in 1 dag. Hiervoor ben je van ‘s ochtends vroeg tot het eind van de middag bezig met je theorie. In de meeste gevallen ben je de hele ochtend en een deel van de middag bezig met je theorie waarbij je in de middag het theorie examen aflegt.

Online cursus

Je kunt ook een online theoriecursus volgen. Dit zijn voornamelijk het maken van oefenexamens en deze zijn meer gericht op het toetsen van wat je weet dan iets te leren. Dus als je bijvoorbeeld via een theorieboek je theorie leert is dit een goed middel om jezelf te toetsen hoe goed je de theorie kent.

Theorieboek

Ook kun je een theorieboek bestellen. In dit theorieboek staat alles wat mogelijk terug kan komen op een theorie examen. Van verkeersborden tot voorrangsregels. Ook kun je een theorieboek met oefenvragen kopen zodat je jezelf kan toetsen op de geleerde onderdelen.

Hoeveel fouten mag je hebben bij theorie examen scooter ?

Hoeveel fouten mag je hebben bij het theorie examen scooter? Het theorie examen van de scooter bestaat uit een totaal van 50 vragen. Allereerst krijg je 2 testvragen deze hoef je niet goed te hebben dit is meer om het systeem te testen of alles werkt. Ook krijg je dan een beeld wat je kunt verwachten. Van de totaal van 50 vragen dien je er 44 of meer goed te hebben om te slagen.

Hoeveel kost de Scooter theorie ?

De kosten van het theorie examen hangen af van het soort examen dat je aanvraagt. Het CBR heeft verschillende examens. Hieronder vind je de examens met de prijzen.

  • Standaard Theorie examen € 34, 50
  • Theorie examen met extra tijd € 45,50
  • Individueel begeleid examen € 90,00
  • Individueel examen met tolk € 90,00
    • De tolk regel en betaal je hierbij wel zelf.

Als je een dyslexieverklaring hebt dan kun je de € 11,00 die je hebt betaald voor de extra tijd terug vragen. Let op ! Dit dien je binnen 14 dagen te doen.

Mocht je je examen aanvragen via een derde partij zoals bijvoorbeeld je rijschool dan kan het voorkomen dat je rijschool extra kosten in rekening brengt.

Scooter theorie aanvragen

Het aanvragen van je scooter theorie examen kun je heel makkelijk zelf aanvragen. Hier vind je een linkje waar je in kunt loggen met je DigID en zelf je rijbewijs aan kunt vragen.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Een onderhoudsbeurt of een reparatie laat je gemakkelijk, goed en snel uitvoeren bij Scooter Reparatie Service. We staan voor je klaar en doen altijd minstens één stapje extra dan je gewend bent Lees meer of plan direct een afspraak in.

Lees meer over scooter reparatie, scooter onderhoud en het verhelpen van scooter schade.

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen? Dit is nodig als de accu van je scooter leeg is. In dit artikel leggen we je uit hoe jouw accu kunt opladen met een druppellader.

read more
Scooter spuiten

Scooter spuiten

Heb je schade aan je scooter? Of wil je simpelweg een nieuwe look? Scooter spuiten is de oplossing. Lees hier hoe je dit zelf kan doen. Om je scooter te kunnen spuiten moet je allereest weten wat je nodig hebt en vervolgens kun je zelf aan de slag. Heb je hulp nodig?...

read more
Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine Lekt jouw scooter benzine en weet je niet hoe dit komt, wat je moet doen of waar je terecht kunt met dit probleem? Lees hier op welke plaatsen jouw scooter benzine kan lekken, wat dit veroorzaakt en hoe je dit op kunt lossen. Kom je er niet uit?...

read more