Scooter Theorie

Hoi,

Wist je dat? Scooter Reparatie Service is de Nr. 1 plek in Nederland voor het goed en snel laten repareren van jouw scooter zonder onverwachts hoge kosten. Is je scooter stuk? Of heeft je scooter onderhoud nodig? Kom in contact met een scooter monteur bij jou in de buurt. Scooter Reparatie Service staat voor je klaar 💪🏻! Benieuwd hoe het werkt?

Altijd dezelfde dag nog een afspraak ingepland.
Altijd een vooraf een kostenindicatie.
Altijd vriendelijk geholpen.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Tim

Scooter specialist, Scooter Reparatie Service

Scooter theorie

In Nederland is het verplicht om voor elk motorisch voertuig een rijbewijs te hebben. Voor het behalen van een scooterrijbewijs moet je zowel een theorie als een praktijkexamen afleggen. Je dient dus je scooter theorie examen af te leggen bij het CBR. Het CBR is de plek waar alles word gedaan met betrekking tot rijbewijzen. Voordat je het scooter theorie examen kunt doen dien je een leeftijd te hebben van 15,5.

Scooter theorie oefenen.

Hoe moet je je scooter theorie oefenen? kun je op verschillende manieren oefenen. Kies een manier waardoor jij persoonlijk zelf het meeste opsteekt. Of je nou liever individueel thuis leert of klassikaal met meerdere leerlingen maakt niet uit. In de volgende paragrafen vind je meer informatie.

In 1 dag je theorie halen.

Scootertheorie in 1 dag? Een van de veel gekozen opties is het halen van je theorie in 1 dag. Hiervoor ben je van ‘s ochtends vroeg tot het eind van de middag bezig met je theorie. In de meeste gevallen ben je de hele ochtend en een deel van de middag bezig met je theorie waarbij je in de middag het theorie examen aflegt.

Online cursus

Je kunt ook een online theoriecursus volgen. Dit zijn voornamelijk het maken van oefenexamens en deze zijn meer gericht op het toetsen van wat je weet dan iets te leren. Dus als je bijvoorbeeld via een theorieboek je theorie leert is dit een goed middel om jezelf te toetsen hoe goed je de theorie kent.

Theorieboek

Ook kun je een theorieboek bestellen. In dit theorieboek staat alles wat mogelijk terug kan komen op een theorie examen. Van verkeersborden tot voorrangsregels. Ook kun je een theorieboek met oefenvragen kopen zodat je jezelf kan toetsen op de geleerde onderdelen.

Hoeveel fouten mag je hebben bij theorie examen scooter ?

Hoeveel fouten mag je hebben bij het theorie examen scooter? Het theorie examen van de scooter bestaat uit een totaal van 50 vragen. Allereerst krijg je 2 testvragen deze hoef je niet goed te hebben dit is meer om het systeem te testen of alles werkt. Ook krijg je dan een beeld wat je kunt verwachten. Van de totaal van 50 vragen dien je er 44 of meer goed te hebben om te slagen.

Hoeveel kost de Scooter theorie ?

De kosten van het theorie examen hangen af van het soort examen dat je aanvraagt. Het CBR heeft verschillende examens. Hieronder vind je de examens met de prijzen.

  • Standaard Theorie examen € 34, 50
  • Theorie examen met extra tijd € 45,50
  • Individueel begeleid examen € 90,00
  • Individueel examen met tolk € 90,00
    • De tolk regel en betaal je hierbij wel zelf.

Als je een dyslexieverklaring hebt dan kun je de € 11,00 die je hebt betaald voor de extra tijd terug vragen. Let op ! Dit dien je binnen 14 dagen te doen.

Mocht je je examen aanvragen via een derde partij zoals bijvoorbeeld je rijschool dan kan het voorkomen dat je rijschool extra kosten in rekening brengt.

Scooter theorie aanvragen

Het aanvragen van je scooter theorie examen kun je heel makkelijk zelf aanvragen. Hier vind je een linkje waar je in kunt loggen met je DigID en zelf je rijbewijs aan kunt vragen.

Problemen met jouw scooter of problemen voorkomen?

Snel en vriendelijk geholpen worden als er problemen zijn met jouw scooter of jouw scooter wilt laten onderhouden?

Het wordt voor je geregeld:
✔ De best beoordeelde Scooter Service van Nederland;
✔ Voorkom schade aan jouw scooter;
✔ 97% van onze klanten beveelt ons aan.

Ontdek op welke manier wij jou kunnen helpen.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Ben jij benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk onze werkwijze en bepaal of we jou kunnen helpen.