Scooter Praktijk

Zoals je wellicht al weet heb je voor het berijden van een scooter een rijbewijs nodig. Om dit rijbewijs te kunnen halen moet je zowel een theorie als een praktijkexamen afleggen voor je scooter. Dit theorie examen doe je schriftelijk en met het praktijkexamen ga je echt met je scooter de weg op om te laten zien wat je kunt. Je mag al vanaf je 15,5 jaar je scooter theorie halen. Je scooter praktijk examen mag je pas doen als je 16 bent. Voor informatie over het theorie examen klik je hier.

Scooter praktijk in één dag.

Scooter praktijk in één dag halen? Dat kan. Er zijn diverse rijscholen die je aanbieden om de scooter praktijk in één dag te halen. Hierbij ben je vaak ook duurder uit. Je gaat dan in de ochtend met je rijinstructeur oefenen om de scooter te leren kennen en te beheersen. Ook ga je examen rondjes rijden en in de middag heb je dan het echte praktijkexamen voor je scooter.

Het scooter praktijk examen.

Voordat je begint aan het scooter praktijkexamen dient je rijschool deze eerst aan te vragen. Deze kun je niet zelf aanvragen.
Hoe ziet het examen eruit?
Vooraf heb je eerst een kort gesprekje met de examinator die je alles uitlegt over wat je kan verwachten
Vervolgens ga je met de examinator naar buiten om daar je scooter te inspecteren en je een aantal vragen te stellen over de scooter zelf.
Daarna ga je de rit zelf rijden. Hierbij let de examinator op:

  • Beheers je de scooter
  • Pas je de verkeersregels juist toe.
  • Rijd je veilig voor jezelf en je medeweggebruikers.
  • Ga je met de juiste snelheid mee met het verkeer.
  • Laat je goed zijn waar je moet rijden met je scooter.

Na de rit heb je nog een evaluatie van de rit samen met je examinator en je praktijkopleider.
Hierbij hoor je of je geslaagd bent of dat je nog een aantal verbeterpunten mee krijgt voor de volgende keer.
Ben je geslaagd? Dan kun je gelijk dezelfde dag je rijbewijs aanvragen bij de gemeente.

Scooter praktijk kosten.

Wat kost een scooter praktijk eigenlijk?
Je praktijk bestaat natuurlijk uit een aantal dingen.
De lessen en het examen. Voor het examen betaald je rijschool € 116,00 aan het cbr.
Daarnaast brengt je rijschool kosten in rekening voor het gebruik van de scooter, kleding en natuurlijk de rijlessen zelf. Vaak hebben ze dit verwerkt in de kosten voor een rijles.
De kosten van het totale plaatje kunnen heel erg verschillend zijn. Ze zullen liggen tussen de €300,00 en €600,00 er vanuit gaand dat je in een keer slaagt. Mocht dit niet zo zijn dan zullen de kosten natuurlijk hoger liggen.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Een onderhoudsbeurt of een reparatie laat je gemakkelijk, goed en snel uitvoeren bij Scooter Reparatie Service. We staan voor je klaar en doen altijd minstens één stapje extra dan je gewend bent Lees meer of plan direct een afspraak in.

Lees meer over scooter reparatie, scooter onderhoud en het verhelpen van scooter schade.

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen? Dit is nodig als de accu van je scooter leeg is. In dit artikel leggen we je uit hoe jouw accu kunt opladen met een druppellader.

Lees meer
Scooter spuiten

Scooter spuiten

Heb je schade aan je scooter? Of wil je simpelweg een nieuwe look? Scooter spuiten is de oplossing. Lees hier hoe je dit zelf kan doen. Om je scooter te kunnen spuiten moet je allereest weten wat je nodig hebt en vervolgens kun je zelf aan de slag. Heb je hulp nodig?...

Lees meer
Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine Lekt jouw scooter benzine en weet je niet hoe dit komt, wat je moet doen of waar je terecht kunt met dit probleem? Lees hier op welke plaatsen jouw scooter benzine kan lekken, wat dit veroorzaakt en hoe je dit op kunt lossen. Kom je er niet uit?...

Lees meer