★★★★★

Scooter start niet?

Start uw scooter niet meer? Wilt u weten hoe u dit probleem kunt oplossen. Hier kunt u alles vinden om uw scooter weer zo goed als nieuw te laten rijden. Scooter Reparatie Service staat voor je klaar 💪🏻!

Scooter reparatie

Scooter onderhoud

Scooter schadeherstel

Er zijn per dag gemiddeld zo’n 100 monteurs beschikbaar die jouw scooter weer laten starten.

De meeste monteurs zijn aan het opladen en zijn morgen weer beschikbaar vanaf 9:00 uur. Je kunt nu alvast een afspraak maken.

Omschrijf reparatie/probleem

Band lek? Start je scooter niet? Weinig vermogen? Vertel ons je probleem...

Monteurs krijgen een melding

Als een scooter monteur bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een melding.

De scooter monteur komt bij je langs

De monteur komt bij je langs om de scooter op te halen. Vanuit het servicepunt ontvang je vooraf een kostenindicatie.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Scooter Reparatie Service achteraf via iDeal. Je ontvangt de factuur in je mailbox.

Dit is wat de 3 laatste klanten hebben geschreven.

5.0
5.0 out of 5 stars (based on 6 reviews)

Scooter laten maken in hartje Amsterdam op locatie. Starte niet maar is snel gemaakt tegen een goede prijs.

Angelo

Snel geholpen door oprechte monteur met veel kennis.

Joey de Wit

Super service. Scooter is netjes opgehaald op locatie en daarna bij weer netjes bij mij thuis gebracht doordezelfde monteur. Persoonlijk contact, erg fijn. Aanrader!

Jenny

Start je scooter niet elektrisch of mechanisch en wil je er achter komen waar het probleem ligt? Stel zelf een diagnose die je volgt via een stappenplan. Dit stappenplan kun je volgen om erachter te komen waarom hij niet start. Wil het daarna nog steeds niet lukken dan kun je uiteraard gerust contact met ons opnemen.

Olie Peilen.

In het geval dat je scooter niet meer start of plotseling is uitgevallen kijk dan eerst of je olie in je scooter hebt. Hier vind je een artikel over hoe je je olie moet pijlen in het geval van een 4 takt.

Start je scooter niet elektrisch maar wel met de kickstart ?

Als je scooter het niet doet met de elektrische start dan is er vaak wat anders aan de hand dan een probleem met de benzinetoevoer, compressie of de vonk. Bij het gedeelte van de elektrische start komen hoofdzakelijk 3 dingen kijken.
Dit zijn de

 • Accu
 • Startmotor
 • Bendix

Start je scooter zowel elektrisch als met de kickstart niet ?

Kijk of de vacuümleiding en de benzineleiding zijn aangesloten en of die geen scheuren of lekkages bevatten

Vonkt de scooter.

Hierbij haal je de bougiedop eraf en de bougie die haal je eruit. Vervolgens stop je de bougie in de dop en houd je deze tegen de cilinderkop aan en start je de scooter. Let op. houd de bougie zelf niet vast maar de bougiedop ander kun je een schok krijgen. Houdt het uiteinde van de bougie tegen de

Krijgt de scooter brandstof.

 1. Zet het contact uit
 2. Haal de benzineleiding los
 3. Trap de kickstart in
 4. Komt er wat uit of niet ?
  1. Ja, een klein beetje en dan stopt het weer
  2. Ja, alleen het blijft door lopen
  3. Nee, helemaal niks

  In dit geval weet je dus of je genoeg, teveel of te weinig benzine krijgt. Als je punt 4.1 hebt dan zit je qua benzine goed.

  Heeft mijn scooter Compressie.

  Dit kun je heel makkelijk testen door je kickstarter in te trappen. Als je kickstarter heel zwaar gaat zit je goed in dit geval heb je namelijk compressie (tegendruk). Mocht je kickstarter nou heel licht ingetrapt worden betekend het dat je geen compressie hebt en dat je in het geval van een 4-takt scooter dat bijvoorbeeld je kleppen of je zuiger aan vervanging toe zijn en in het geval van een 2-takt scooter kun je kijken naar bijvoorbeeld het membraan.

  Scooter start niet maar vonkt wel

  Als jouw scooter wel vonkt maar niet start dan is je ontsteking dus goed alleen is er dus iets mis met je compressie of benzinetoevoer. De benzinetoevoer en de compressie kun je achterhalen door bovenstaand kopje te lezen. Hierin staat uitgelegd wat je moet doen als je scooter niet start maar wel vonkt.

  Scooter start niet na lang stilstaan.

  Start je scooter niet na lang stilstaan? Dan kan het zomaar zijn dat je scooter geen benzine krijgt. Waarschijnlijk zit je carburateur verstopt met bezinksel dat in benzine zit. Als je je scooter lang niet gebruikt dan zakt dit bezinksel naar de bodem van je vlotter en kan er daardoor een verstopping ontstaan in je carburateur.

  Scooter start niet na regen

  Scooter start niet meer na regen? Heb jij jouw scooter tijdens een regenbui buiten laten staan en start hij niet meer.
  Controleer dan het volgende:

  • Bougie
  • CDI
  • Bobine
  • Spanningsregelaar
  • De ontsteking

  Dit zijn kabel/onderdelen die vatbaar zijn voor vocht/water. Dit houd in dat er kortsluiting kan ontstaan bij het openbaar stellen van deze onderdelen in/bij water.Om het probleem tijdelijk op te lossen kun je de kabels goed vastmaken aan elkaar en WD40 er overheen spuiten. Start jouw scooter alsnog niet daarna dan adviseren wij jou om toch hulp te zoeken bij een monteur.

  Scooter start niet na winter

  Start jouw scooter niet meer na de winter? Dit kan veel oorzaken hebben. Heeft het gesneeuwd op jouw scooter? Zowel, dan heeft sneeuw hetzelfde effect als water en heeft de sneeuw misschien de bekabeling beschadigd, gebruik dan dezelfde techniek als bij waterschade. Zo niet, dan komt het vaak door de kou. De accu loopt dan sneller leeg en de vloeistoffen in de scooter zijn dan vaak bevroren/gestold. Het duurt dan even voordat alles weer warm is gedraaid. Start hij alsnog niet? Dan kun je bij ons snel een afspraak wij zoeken dan uit wat wellicht het probleem kan zijn.

  Scooter stop tijdens het rijden en start niet meer.

  Mocht je scooter stoppen tijdens het rijden en niet meer starten. Dan is de kans groot dat je scooter een warmloper heeft gehad. Dit kan komen door een tekort aan olie. Bekijk dus eerst of je genoeg olie in je blok hebt voordat je weer opnieuw start. Mocht je dit niet doen dan kun je uiteindelijk een vastloper krijgen en kun je er helemaal niks meer mee. Mocht je geen olie in het motorblok hebben dan kun je er olie bij doen en weer opnieuw starten. Als je olie wel vol is dan is er wat anders aan de hand en kun je het beste een afspraak bij ons maken.

  Startmotor draait wel maar de motor start niet.

  Mocht je startmotor wel draaien maar je motor start niet dan moet je kijken of je scooter wel met kickstart start. Mocht hij wel starten met de kickstart dan weet je dat er iets tussen de startmotor en de krukas niet goed zit. Dit kan bijvoorbeeld je bendix zijn die niet aangrijpt en dus je krukas niet aangeslingerd. Mocht je scooter ook niet met de kickstart starten, lees dan het kopje “start je scooter zowel elektrisch als met de kickstart niet”.

Ben je aan de hand van dit stappenplan nog niks wijzer geworden en start je scooter nog steeds niet. Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Loopt als een zonnetje

Start je scooter niet? Plan direct een afspraak in!

Er is een monteur bij jou in de buurt beschikbaar. We nemen direct contact op om een reparatie afspraak in te plannen.