Olie peilen scooter

Olie peilen scooter

Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid olie in je scooter te hebben. Als je niet de juiste hoeveelheid olie in je scooter heb dan kan jouw motorblok vastlopen. Vastlopen is simpel gezegd het tekortkomen van de smering van je zuiger. Uiteindelijk komt je zuiger droog te staan waardoor je zuiger warm wordt, uitzet en vastloopt in je cilinder. Daarom is het olie peilen heel belangrijk

Hoe vaak moet ik mijn oliepeil controleren ?

Wanneer peil ik mijn olie van mij scooter? Je controleert een keer per maand het oliepeil van je scooter en waar nodig vul je wat bij. Het is namelijk raadzaam om dit goed in de gaten te houden om grote kosten te voorkomen. Let hierbij op dat je de olie peilt bij een warme motor. Controleer altijd eerst welke olie je moet bijvullen in je scooter. Of dit een 10w40 4-takt olie moet zijn bijvoorbeeld of een simpele 2 takt olie.

Hoe moet ik mijn olie peilen 4-takt scooter ?

Hoe moet je nou de olie peilen van je 4-takt scooter? Het is altijd belangrijk om je olie te peilen met een warme motor.  Dit omdat olie uitzet bij warmte. Als je dus je olie maximaal gaat bijvullen met een koude motor zit je tegen de tijd dat je motor warm is over het maximaal heen.Voordat je begint met het peilen van je olie heb je allereerst een doek nodig. Vaak zit er aan de zijkant van de scooter ter hoogte van je kickstarter de peilstok en tevens ook vulopening.  Deze draai je eraf en hierbij maak je het peilstokje schoon en droog. Vervolgens draai je de peilstok weer terug erin en er weer uit. Als deze tussen het minimaal en het maximaal staat is het goed. Mocht ie tegen de min aan staan dan kun je er een klein beetje olie in doen en dit weer opnieuw doen.

Hoe moet ik mijn olie peilen 2-takt scooter ?

Olie heeft bij een 2-takt scooter een andere waarde dan bij een 4-takt. Het doel “het smeren”van de zuiger is hetzelfde. Bij een 2-takt scooter heb je vaak een apart reservoir naast je tankdop zitten waar je de olie in moet doen. Hierbij peil je door het kijken in het reservoir of je nog genoeg olie hebt. Je kunt hem altijd tot iets onder aan de rand vullen om altijd de juiste hoeveelheid olie in je scooter te hebben. Soms hebben scooters ook een lampje die aangeeft als de olie aangevuld dient te worden.

Scooter olie verversen?

Is het oliepijl van jouw scooter niet correct? Dan is het belangrijk dat je vroegtijdig je olie ververst. Weet je nog niet hoe dit moet? Hier lees je alles over scooter olie verversen. Heb je hulp nodig bij het peilen van je olie of het verversen hiervan? Neem gerust contact met ons op.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Een onderhoudsbeurt of een reparatie laat je gemakkelijk, goed en snel uitvoeren bij Scooter Reparatie Service. We staan voor je klaar en doen altijd minstens één stapje extra dan je gewend bent Lees meer of plan direct een afspraak in.

Lees meer over scooter reparatie, scooter onderhoud en het verhelpen van scooter schade.

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen? Dit is nodig als de accu van je scooter leeg is. In dit artikel leggen we je uit hoe jouw accu kunt opladen met een druppellader.

Lees meer
Scooter spuiten

Scooter spuiten

Heb je schade aan je scooter? Of wil je simpelweg een nieuwe look? Scooter spuiten is de oplossing. Lees hier hoe je dit zelf kan doen. Om je scooter te kunnen spuiten moet je allereest weten wat je nodig hebt en vervolgens kun je zelf aan de slag. Heb je hulp nodig?...

Lees meer
Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine Lekt jouw scooter benzine en weet je niet hoe dit komt, wat je moet doen of waar je terecht kunt met dit probleem? Lees hier op welke plaatsen jouw scooter benzine kan lekken, wat dit veroorzaakt en hoe je dit op kunt lossen. Kom je er niet uit?...

Lees meer