Scooter schorsen

Wat houdt scooter schorsen in?

Een scooter schorsing betekent simpelweg dat jij jouw scooter als non-actief zet.
Om jouw scooter te laten schorsen moet je dat aan de RDW laten weten. Zij zetten jouw kenteken dan op non actief. Alleen de eigenaar mag dit doen, dus vergeet niet om jouw legitimatie en kenteken -bewijs mee te nemen.

Wat kost het schorsen van een scooter ?

Het schorsen van een scooter komt op een totaalbedrag van €11,00. Deze schorsing is 1 jaar geldig. Na het verlopen van 1 jaar dien je je scooter weer opnieuw te schorsen. Als je weer opnieuw wil schorsen kost het dus ook weer opnieuw €11,00.

Waarom zou ik mijn scooter Schorsen?

Dit is een vraag die vaak wordt gesteld. Stel je gaat voor een lange tijd op vakantie of je weet dat je jouw scooter voor een lange tijd niet gaat gebruiken is het natuurlijk handig om jouw scooter te laten schorsen. Door jouw scooter te laten schorsen bespaar je op geld, want je hoeft namelijk dan geen verzekeringsgeld te betalen. Zolang niet officieel aangegeven is dat jouw scooter is geschorst moet je jouw verzekering betalen. Indien jij dat niet doet riskeer je een boete.

Online schorsen.

Je kunt je scooter online laten schorsen. Dit kun je doen door naar de website van het RDW te gaan en te gaan naar online schorsen of schorsing verlengen. Hier op de website vind je de stappen die je moet ondernemen om je scooter online te schorsen of te verlengen.

Wat kan ik niet meer doen als ik mijn scooter schors?

Als jouw scooter is geschorst betekent het dat je niet meer de openbare weg op mag. Indien dat wel gebeurt zal de eigenaar van de scooter een flinke boete riskeren van maar liefst €360,- daarnaast loop je nog risico op andere gevolgen.

Hoe zit het met de je verzekering als je je scooter schorst ?

Als je je scooter schorst dan hoef je niet meer te voldoen aan de plicht van de WA verzekering. Deze dien je wel zelf op te zeggen. Mocht je scooter niet meer geschorst zijn dan ben je ook weer verplicht een WA verzekering te hebben. Deze dien je ook zelf weer aan te vragen. Mocht je scooter ontschorst zijn en je hebt geen verzekering kun je een boete riskeren Deze boete komt op een bedrag van €420,00 voor het rijden zonder verzekering.

Hoe kan ik mijn scooter uit de schorsing halen ?

Er zijn twee verschillende manieren om je scooter uit de schorsing te halen. Je kunt dit doen door naar een loket te gaan of via de website van het RDW.

Schorsing online beëindigen.

Je kunt voor je scooter de schorsing online beëindigen door naar deze link te gaan. Via deze link kom je terecht op de website van het RDW waar je vervolgens je scooter kunt ontschorsen. Zorg ervoor dat je toegang hebt tot de DigId waar het kenteken aan is gekoppeld. Dus degene op wie zijn/haar naam de scooter staat dient in te loggen.

Scooter schorsen via een loket.

Je kunt je scooter ook laten ontschorsen bij een kentekenloket of RDW punt. Neem hiervoor het tenaamstellingsbewijs, overschrijfbewijs en geldige legitimatiebewijs mee. Als u aankomt en dit overhandigd aan de desbetreffende medewerker dan zal deze je scooter per direct schorsen en dient hij ook verzekerd te zijn weer.

alt="A Vespa autoped next to a little bungalow and a parking lot"

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Een onderhoudsbeurt of een reparatie laat je gemakkelijk, goed en snel uitvoeren bij Scooter Reparatie Service. We staan voor je klaar en doen altijd minstens één stapje extra dan je gewend bent Lees meer of plan direct een afspraak in.

Lees meer over scooter reparatie, scooter onderhoud en het verhelpen van scooter schade.

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen? Dit is nodig als de accu van je scooter leeg is. In dit artikel leggen we je uit hoe jouw accu kunt opladen met een druppellader.

read more
Scooter spuiten

Scooter spuiten

Heb je schade aan je scooter? Of wil je simpelweg een nieuwe look? Scooter spuiten is de oplossing. Lees hier hoe je dit zelf kan doen. Om je scooter te kunnen spuiten moet je allereest weten wat je nodig hebt en vervolgens kun je zelf aan de slag. Heb je hulp nodig?...

read more
Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine Lekt jouw scooter benzine en weet je niet hoe dit komt, wat je moet doen of waar je terecht kunt met dit probleem? Lees hier op welke plaatsen jouw scooter benzine kan lekken, wat dit veroorzaakt en hoe je dit op kunt lossen. Kom je er niet uit?...

read more