Scooter schorsen

Hoi,

Wist je dat? Scooter Reparatie Service is de Nr. 1 plek in Nederland voor het goed en snel laten repareren van jouw scooter zonder onverwachts hoge kosten. Is je scooter stuk? Of heeft je scooter onderhoud nodig? Kom in contact met een scooter monteur bij jou in de buurt. Scooter Reparatie Service staat voor je klaar 💪🏻! Benieuwd hoe het werkt?

Altijd dezelfde dag nog een afspraak ingepland.
Altijd een vooraf een kostenindicatie.
Altijd vriendelijk geholpen.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Tim

Scooter specialist, Scooter Reparatie Service

Wat houdt scooter schorsen in?

Een scooter schorsing betekent simpelweg dat jij jouw scooter als non-actief zet.
Om jouw scooter te laten schorsen moet je dat aan de RDW laten weten. Zij zetten jouw kenteken dan op non actief. Alleen de eigenaar mag dit doen, dus vergeet niet om jouw legitimatie en kenteken -bewijs mee te nemen.

Wat kost het schorsen van een scooter ?

Het schorsen van een scooter komt op een totaalbedrag van €11,00. Deze schorsing is 1 jaar geldig. Na het verlopen van 1 jaar dien je je scooter weer opnieuw te schorsen. Als je weer opnieuw wil schorsen kost het dus ook weer opnieuw €11,00.

Waarom zou ik mijn scooter Schorsen?

Dit is een vraag die vaak wordt gesteld. Stel je gaat voor een lange tijd op vakantie of je weet dat je jouw scooter voor een lange tijd niet gaat gebruiken is het natuurlijk handig om jouw scooter te laten schorsen. Door jouw scooter te laten schorsen bespaar je op geld, want je hoeft namelijk dan geen verzekeringsgeld te betalen. Zolang niet officieel aangegeven is dat jouw scooter is geschorst moet je jouw verzekering betalen. Indien jij dat niet doet riskeer je een boete.

Online schorsen.

Je kunt je scooter online laten schorsen. Dit kun je doen door naar de website van het RDW te gaan en te gaan naar online schorsen of schorsing verlengen. Hier op de website vind je de stappen die je moet ondernemen om je scooter online te schorsen of te verlengen.

Wat kan ik niet meer doen als ik mijn scooter schors?

Als jouw scooter is geschorst betekent het dat je niet meer de openbare weg op mag. Indien dat wel gebeurt zal de eigenaar van de scooter een flinke boete riskeren van maar liefst €360,- daarnaast loop je nog risico op andere gevolgen.

Hoe zit het met de je verzekering als je je scooter schorst ?

Als je je scooter schorst dan hoef je niet meer te voldoen aan de plicht van de WA verzekering. Deze dien je wel zelf op te zeggen. Mocht je scooter niet meer geschorst zijn dan ben je ook weer verplicht een WA verzekering te hebben. Deze dien je ook zelf weer aan te vragen. Mocht je scooter ontschorst zijn en je hebt geen verzekering kun je een boete riskeren Deze boete komt op een bedrag van €420,00 voor het rijden zonder verzekering.

Hoe kan ik mijn scooter uit de schorsing halen ?

Er zijn twee verschillende manieren om je scooter uit de schorsing te halen. Je kunt dit doen door naar een loket te gaan of via de website van het RDW.

Schorsing online beëindigen.

Je kunt voor je scooter de schorsing online beëindigen door naar deze link te gaan. Via deze link kom je terecht op de website van het RDW waar je vervolgens je scooter kunt ontschorsen. Zorg ervoor dat je toegang hebt tot de DigId waar het kenteken aan is gekoppeld. Dus degene op wie zijn/haar naam de scooter staat dient in te loggen.

Scooter schorsen via een loket.

Je kunt je scooter ook laten ontschorsen bij een kentekenloket of RDW punt. Neem hiervoor het tenaamstellingsbewijs, overschrijfbewijs en geldige legitimatiebewijs mee. Als u aankomt en dit overhandigd aan de desbetreffende medewerker dan zal deze je scooter per direct schorsen en dient hij ook verzekerd te zijn weer.

alt="A Vespa autoped next to a little bungalow and a parking lot"

Problemen met jouw scooter of problemen voorkomen?

Snel en vriendelijk geholpen worden als er problemen zijn met jouw scooter of jouw scooter wilt laten onderhouden?

Het wordt voor je geregeld:
✔ De best beoordeelde Scooter Service van Nederland;
✔ Voorkom schade aan jouw scooter;
✔ 97% van onze klanten beveelt ons aan.

Ontdek op welke manier wij jou kunnen helpen.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Ben jij benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk onze werkwijze en bepaal of we jou kunnen helpen.