Scooter Verzekeren

Hoi,

Wist je dat? Scooter Reparatie Service is de Nr. 1 plek in Nederland voor het goed en snel laten repareren van jouw scooter zonder onverwachts hoge kosten. Is je scooter stuk? Of heeft je scooter onderhoud nodig? Kom in contact met een scooter monteur bij jou in de buurt. Scooter Reparatie Service staat voor je klaar 💪🏻! Benieuwd hoe het werkt?

Altijd dezelfde dag nog een afspraak ingepland.
Altijd een vooraf een kostenindicatie.
Altijd vriendelijk geholpen.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Tim

Scooter specialist, Scooter Reparatie Service

Heb jij een net een scooter aangeschaft of ben jij van plan om een scooter aan te schaffen? In Nederland is het, zoals je misschien al weet, verplicht om jouw scooter te verzekeren. Bij een scooterverzekering wil jij natuurlijk de perfecte verzekerings deal afsluiten die bij jou past. In dit artikel gaan wij jou leren hoe een scooterverzekering werkt en welke bij jou zou kunnen passen.

Scooter verzekeren

Na je examens behaalt te hebben en een scooter in bezit te hebben, is het verplicht minimaal om een WA scooterverzekering te hebben. Een WA houdt in dat bij schade van andere voertuigen jij volledig gedekt bent. Het is daarom zeer belangrijk om ten minste deze verzekering te hebben, daarnaast is het ook strafbaar om met een onverzekerde scooter de openbare weg op te gaan.

Hoe wordt de premie voor mijn scooterverzekering bepaald?

Om de prijs van jouw scooter premie te bepalen houdt de verzekeringsmaatschappij rekening met een aantal onderdelen. Welke dat zijn lees je hier onder.

Rijbewijs

Om een scooter te verzekeren heb je geen rijbewijs nodig. Wel wordt het veel lastiger om een scooter te verzekeren. Wil jij en scooter verzekeren zonder rijbewijs zal je wel een een regelmatige bestuurder moeten opgeven voor de scooter. Kan je dat niet zal de premie van de verzekering super hoog zijn. Het kan ook voorkomen dat een verzekeringsmaatschappij je weigert.

Bouwjaar

Als jouw scooter net uit de fabriek komt rollen en deze wordt vernield zijn de kosten van het repareren zeer waarschijnlijk vele malen hoger dan dat jouw scooter ouder is en al langer mee gaat. Omdat de kans op een hoger bedrag voor de verzekeraar groter is zal jouw premie ook hoger zijn bij een nieuwere scooter.

Woonplaats scooterverzekering

Waar je woont is van invloed op de premie die je zult gaan betalen voor jouw scooterverzekering. Als je op het platteland woont is de kans op vandalisme en diefstal kleiner dan dat je in een drukke stad woont. De kosten voor een scooter verzekering zullen dus iets hoger zijn als je in de stad woont dan dat je op het platteland woont. Puur omdat het risico op schade hoger is.Op basis van jouw postcode zal de verzekeraar bepalen waar je woont en wat het risico is voor schade aan jouw scooter.

Wat zijn schadevrije jaren

Je hebt misschien al een keer gehoord van het begrip “schadevrije jaren”. Bij een aantal verzekeraars wordt je beloont voor jouw goede rijgedrag. Je bouwt dan schadevrije jaren op en krijgt korting voor elk jaar dat zonder schade wordt afgesloten. Dit is alleen van toepassing als er al al een scooterverzekering voor meerdere jaren in jouw bezit is. Let op: als er maar ook 1 jaar zelf toegebrachte schade wordt aangericht op jouw scooter is de reeks voorbij en zal je opnieuw moeten beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren. Ben jij niet verantwoordelijk voor de schade zal je nog steeds in normale gevallen recht hebben op schadevrije korting.

Op welke leeftijd kan ik mijn scooterverzekering afsluiten

Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om vanaf je zestiende verjaardag een scooterverzekering af te sluiten. Let op: tot je achttiende is het wel verplicht om jouw ouders of verzorgers mee te moeten tekenen.
Woon jij nog bij je ouders? Je kan jouw scooter meeverzekeren op de polis van je ouders zolang je nog bij je ouders woont. Dit kan zeer aantrekkelijk klinken voor jou, omdat je dan een waarschijnlijk een veel lagere premie zal ontvangen voor jouw scooterverzekering. Je zal dan wel geregistreerd staan als regelmatige gebruiker. Let op: Als je dat niet doorgeeft aan de verzeker maatschappij is dat strafbaar en wordt dat gezien als fraude.

Redenen om je scooter te verzekeren

Naast dat een WA scooterverzekering verplicht is, zijn er nog wel redenen om een scooterverzekering aan te schaffen. Een gloednieuwe scooter heeft een hoge diefstal percentage daarnaast kan jouw scooter altijd schade oplopen door weer of iemand anders. Je kunt daarnaast ook nog rechtsbijstand toevoegen aan je scooter verzekering

Soort scooter

Heb jij een gloednieuwe scooter? Jij zal waarschijnlijk toch een duurdere premie moeten betalen voor jouw scooterverzekering. Dit komt omdat jij groter risico loopt om jouw scooter te beschadigen en jouw scooter is ook meer aantrekkelijk voor dieven. Jouw scooter soort kan ook een verschil maken, een snorfiets is normaliter ook wat goedkoper wat betreft de premie, een snorfiets gaat namelijk wat langzamer en heeft dus minder kans op zware ongelukken. Daarnaast is de co2 uitstoot minder dan bij een bromfiets.

Soort scooterverzekering

De de dekking van een scooter verzekering kan verschillen bij verzekeraars. Er zijn drie manieren om jouw scooter te verzekeren namelijk; de WA (verplicht) met deze verzekering ben je gedekt voor je schade jij toebrengt aan andere. Daarnaast heb je de cascoverzekering en de all risk. Met de cascoverzekering ben je gedekt voor schade wegens storm, ruitbreuk en brand, daarnaast ben je ook gedekt in diefstal. Met een Allrisk verzekering ben je gedekt op alle soorten schade toegebracht aan jouw scooter of die jij bij een ander hebt toegebracht.

Wat kost een scooterverzekering?

WA verzekering

Wat kost verzekering scooter?Een scooterverzekering heeft verschillende soorten dekkingen zoals al eerder in dit artikel werd aangeduid. Je zal misschien al weten dat de basis (WA) verzekering het goedkoopste is, deze verzekering deal kost vaak tussen de €5 en €10 per maand afhankelijk van de scooter en bouwjaar. Daarnaast zullen ze ook naar jouw verleden rijgedrag kijken. Heb je geen verleden? Dan zal de premie al hoog zijn.

Casco verzekering

Hoeveel kost een Casco scooter verzekering? De Cascoverzekering, ook wel de middelste genoemd en meest populaire verzekering. Vreemd genoeg biedt niet elke verzekeringsmaatschappij deze deal aan. Deze verzekering kost vaak tussen de €10 en €30 per maand afhankelijk van of het een snorfiets of bromfiets is. Vervolgens wordt jouw verleden als een indicator gebruikt, zo kunnen zij verwachten wat voor rijgedrag jij hebt.

All risk verzekering

Hoe duur is een all risk scooterverzekering? De duurste en de alles dekker, ook wel de all risk verzekering genoemd, zorgt er voor dat alle schade wordt gedekt. Zoals het woord zelf al zegt, dekt deze verzekering alle mogelijke risico’s waardoor een scooter schade kan oplopen. Deze scooterverzekering kost vaak tussen de €35 en €90 euro per maand kosten voor een bromfiets. Voor een snor is het tarief wel flink lager namelijk tussen de €15 en €35 per maand.

Vergelijk hier de verzekering van uw scooter. Of neem contact met ons op zodat wij u verder kunnen helpen bij het afsluiten van uw scooter verzekering

Problemen met jouw scooter of problemen voorkomen?

Snel en vriendelijk geholpen worden als er problemen zijn met jouw scooter of jouw scooter wilt laten onderhouden?

Het wordt voor je geregeld:
✔ De best beoordeelde Scooter Service van Nederland;
✔ Voorkom schade aan jouw scooter;
✔ 97% van onze klanten beveelt ons aan.

Ontdek op welke manier wij jou kunnen helpen.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Ben jij benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk onze werkwijze en bepaal of we jou kunnen helpen.