Scooterband plakken

Hoi,

Wist je dat? Scooter Reparatie Service is de Nr. 1 plek in Nederland voor het goed en snel laten repareren van jouw scooter zonder onverwachts hoge kosten. Is je scooter stuk? Of heeft je scooter onderhoud nodig? Kom in contact met een scooter monteur bij jou in de buurt. Scooter Reparatie Service staat voor je klaar 💪🏻! Benieuwd hoe het werkt?

Altijd dezelfde dag nog een afspraak ingepland.
Altijd een vooraf een kostenindicatie.
Altijd vriendelijk geholpen.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Tim

Scooter specialist, Scooter Reparatie Service

Hoe is een scooterband opgebouwd?

Heb je nou een lekke band op je scooter en wil je je scooterband plakken? Wij leggen je uit hoe je dit doet, maar eerst leggen we je uit hoe een scooterband in elkaar zit.

Lekke band?

Heb je een lekke band en wil je deze laten vervangen? Scooter Reparatie Service is de Nr 1. Scooter reparatie service van Nederland! Kom in contact met een scooter monteur bij jou in de buurt. Scooter Reparatie Service staat voor je klaar.

Je hebt twee soorten scooterbanden dit zijn:

  • Tube Type banden – Banden met een binnenband
  • Tube Less banden – Banden zonder binnenband

De tubeless band kan alleen worden gerepareerd als het gat op het loopvlak zit en dus niet als het gat op we wang (zijkant) van de band zit. Dit is namelijk onverantwoordelijk en gevaarlijk want dit is het zwakste deel van de band.

Hoe zie je waar het lek in je scooterband vandaan komt?

Als je een tubeless band hebt hoef je alleen te checken of het lek van de ventiel komt of van de buitenband. Heb je een scooter band met binnenband dan moet er meer werk verricht worden. Dan moet je namelijk de band verwijderen van de houder/frame en moet je met gereedschap de buitenband verwijderen van het ijzeren wiel. Welk gereedschap je hiervoor nodig hebt behandelen we in de volgende alinea.

Binnenband

Wil je checken of de binnenband lek is, dat doe je door de binnenband los te maken van de buitenband en het wiel. Als je dat hebt gedaan gebruik dan water om de lek te detecteren. Om de lek te detecteren doop je een stukje van je band in water vervolgens pomp je jouw band op en laat je langzaam de band in jouw hand rollen totdat je ziet dat er bubbels in het water voorkomen.
Je stopt dan je hand in het water en zoekt voor de lek in de band. Haal dan je vinger niet van de band af totdat je het gat hebt gemarkeerd. Vervolgens laat je de band weer leeglopen en gebruik je jouw gereedschap om de band te plakken. Stop dan vervolgens je band weer terug in het wiel en buitenband stop het dan terug in de frame.

Hoe plak ik de binnenband van een scooter?

Gebruik de haken die je in de fietsbanden plakset kunt vinden om de buitenband te verwijderen van het wiel. Haal dan voorzichtig de binnenband van het wiel af, pomp vervolgens de band op en gebruik de water techniek die je zojuist gelezen hebt om de lek te detecteren. wanneer je dat hebt gedaan laat de band dan drogen. Wanneer het helemaal droog is gebruik dan zandpapier om het gat schoon te maken. Plaats dan vervolgens lijm (zit in jouw Fietsbanden plakset) laat de lijm drogen en plak dan de fietsband pleister op de lijm. Je kunt dan je scooterband terug zetten in zijn oorspronkelijk vorm.

Wat heb je nodig?

Fietsbanden plakset
Emmer Water

Buitenband

Heb jij een lekke band op je scooter en is dit een tubeless band dan kan dat betekenen dat je lek van de ventiel of van je buitenband komt. Als je de band oppompt luister dan aandachtig waar dan de lek vandaan komt. Als je niks kan horen laat dan de band door jouw hand rollen wanneer je een lichte blaasje voelt gebruik dan zeperig water om te kijken of het bubbelt op de plek waar je het blaasje voelt. Kijk goed of er niks in de band zit dat mogelijk de lek heeft veroorzaakt. Haal dan dit voorwerp dat de lek veroorzaakt uit het gat. Pak dan 1 van de scooter propjes gum en een scooterband naal. Je kan nu de propje halverwege de oog van de naald vastzetten. Prik dan de naald in het gat totdat er maar een stukje overblijft, knip dan het overige stukje af. Je bent dan ready to go. Zorg ervoor wel voor dat de bandenspanning niet te laag/hoog is. Dat kan er namelijk voor zorgen dat de propje gaat bewegen en wellicht in of eruit kan glippen

Wat heb je nodig?

Scooter reparatie set
Proppen/ veters
Rasp
Scooter naald
Lijm
Proppenboor

Ventiel

Als de lek komt van de ventiel kun je niks anders doen dan een nieuwe band halen om niet nog een keer een lek te krijgen, zorg ervoor dat je een plastic dop ten alle tijden op je ventiel hebt. Een ijzeren ventiel zorgt ervoor dat je ventiel en dop vast roest dus zorg ervoor dat je een plastic dop gebruikt zodat geen zand of iets dergelijks er in kan komen.
Wat heb je nodig:
Zeperige water
Flesje met spuiter
Plastic Ventiel dop
Brug (makkelijkst), anders op de standaard zetten

Lekke scooterband laten Plakken

Is jouw scooterband lek en wil jij niet te veel besteden? Bij SRS kan je alle soorten reparaties doen aan je scooter. Daar valt scooterbanden plakken ook onder. Meestal willen dagelijkse scootergebruikers zelf hun banden plakken. Wat we dan vaak zien is dat ze vaak de probleem groter maken dan het eerst was. Het komt heel vaak voor dat ze de band na het plakken vaak ongebalanceerd terug terugplaatsen of dat ze van na 2 dagen weer een lekke band hebben.
Als je een lekke band hebt dan kun je deze bij ons altijd laten plakken. Mits het gat op het loopvlak van de band zit. Zit het lek niet op het loopvlak van de band maar op de wang van de band dan kunnen wij je scooterband niet plakken i.v.m. veiligheid. In dit geval moet er een nieuwe band op je scooter. Uiteraard kunnen wij die ook voor je in orde maken. Je bent bij ons gegarandeerd van de juiste band met een goeie kwaliteit.

Lekke scooterband niet kunnen plakken ?

Heb je de lekke band van je scooter niet kunnen plakken dan kunnen wij deze uiteraard voor je plakken. Ook hebben wij een monteur die je scooterband kan plakken en als het niet geplakt kan worden dan kan de band worden vervangen door de monteur. Dit alles kan op locatie zodat je snel weer mobiel bent en veilig van a naar b kunt.

Problemen met jouw scooter of problemen voorkomen?

Snel en vriendelijk geholpen worden als er problemen zijn met jouw scooter of jouw scooter wilt laten onderhouden?

Het wordt voor je geregeld:
✔ De best beoordeelde Scooter Service van Nederland;
✔ Voorkom schade aan jouw scooter;
✔ 97% van onze klanten beveelt ons aan.

Ontdek op welke manier wij jou kunnen helpen.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Ben jij benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk onze werkwijze en bepaal of we jou kunnen helpen.