Hoe houd je je scooter mooi

Hoe houd je je scooter mooi? Dit is een super algemene vraag, maar toch kan je hier een heleboel dingen bij bedenken. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan het goed schoonhouden van de scooter, het roestvrij houden van de onderdelen of toch dat je scooter er altijd netjes gelakt of gespoten uitziet. In het artikel zullen wij uitleggen dat onderhoud aan de motor erg handig is voor het mooi houden van jouw scooter en geven wij handige tips mee.

Onderhoud van de motor

Een van de dingen die ervoor zorgt dat de scooter mooi blijft en ervoor zorgt dat deze ook nog goed werkt is het onderhoud aan de motor.

Wat erg vaak te zien is dat iedereen vol gas aan het rijden is. Dit is niet de beste manier om je motor in goede staat te houden. Wat we dan ook vaak aanraden is de scooter langzaam starten en de snelheid op te bouwen. Door dit te doen zal je ervoor zorgen dat de motor langer mee kan. Als je er dan nog voor zorgt dat deze 1x per jaar wordt gecheckt ben je helemaal goed bezig!

Handige tips voor hoe houd je je scooter mooi

Om ervoor te zorgen dat je scooter mooi blijft en voorzien is van de beste prestatie hebben wij 4 handige tips genoteerd. Hierbij vermelden wij dat deze tips helpen:

    • Laat de scooter minimaal 1x per jaar een totale onderhoudsbeurt krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de oliepeil en de bandenspanning
    • Zorg dat de bandenspanning af en toe gecheckt wordt. Dit zal de grip op de weg vergroten (voorband 2 bar en achterband 2.2bar)
    • Controleer de olie in de scooter af en toe om roest binnenin de scooter te voorkomen
    • Bekijk de accu 1 of 2x in de maand

Voor meer tips laat het ons weten!

Vraag en antwoordt over hoe houd je je scooter mooi
Ben je toch benieuwd naar de meest gestelde vragen of heb je zelf toch vragen? Wij zijn er om al de vragen te beantwoorden en ook voor het leveren van de beste service die wij voor jou kunnen verrichten!
Neem gerust contact met ons op

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Een onderhoudsbeurt of een reparatie laat je gemakkelijk, goed en snel uitvoeren bij Scooter Reparatie Service. We staan voor je klaar en doen altijd minstens één stapje extra dan je gewend bent Lees meer of plan direct een afspraak in.

Lees meer over scooter reparatie, scooter onderhoud en het verhelpen van scooter schade.

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen? Dit is nodig als de accu van je scooter leeg is. In dit artikel leggen we je uit hoe jouw accu kunt opladen met een druppellader.

read more
Scooter spuiten

Scooter spuiten

Heb je schade aan je scooter? Of wil je simpelweg een nieuwe look? Scooter spuiten is de oplossing. Lees hier hoe je dit zelf kan doen. Om je scooter te kunnen spuiten moet je allereest weten wat je nodig hebt en vervolgens kun je zelf aan de slag. Heb je hulp nodig?...

read more
Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine Lekt jouw scooter benzine en weet je niet hoe dit komt, wat je moet doen of waar je terecht kunt met dit probleem? Lees hier op welke plaatsen jouw scooter benzine kan lekken, wat dit veroorzaakt en hoe je dit op kunt lossen. Kom je er niet uit?...

read more