Wok Melding Scooter

Wat is een WOK-Status?

Wil jij de wok status op jou scooter verhelpen maar weet je niet hoe, waar, wanneer of waarom? Lees hoe je dit gemakkelijk zelf doet. Elke scooter is door Nederland gekeurd op verschillende aspecten voor veilig weggebruik. Maar het komt soms voor dat na het gebruiken van jouw scooter je niet meer voldoet aan hun eisen. Als dat het geval is kan het zijn dat de politie jou een WOK-melding geeft. Met een WOK (wacht op keuring) scooter mag je niet meer de weg op, jouw kentekenbewijs wordt namelijk ingetrokken en dien je de scooter te keuren zodat de wok melding er weer vanaf word gehaald door het RDW.

Wanneer krijg ik een WOK-status?

Je kan om veel redenen een WOK-status krijgen. Je kan om alle gebreken aan je scooter een WOK-status krijgen.
Gebreken zoals bijvoorbeeld:

 • Maximum snelheid overschreden
 • Niet werkende verlichting
 • Versleten banden
 • Geen spiegel (mits dit niet noodzakelijk is)

Maar je kunt ook een WOK-status krijgen voor bijvoorbeeld versleten remmen.
Het is dus niet alleen belangrijk dat als er iets kapot is je het moet laten repareren maar ook dat je tijdig het onderhoud aan je scooter laat doen.

Hoe kom ik van mijn WOK-status af?

Om van een WOK-status af te komen zal je een afspraak moeten maken met de RDW. Zij gaan dan uw scooter herkeuren of afkeuren. Het is daarom ook om belangrijk om jouw scooter volledig te laten checken door een professional. Bij scooter-reparatie-service zijn wij gespecialiseerd in het “RDW ready” maken.

Hoeveel kost een RDW herkeuring?

Is jouw scooter aangepast en ga jij jouw scooter laten keuren? Dan kost het jou €64 om je kentekenbewijs opnieuw te registreren. Daarnaast kost het je een extra €10,00 om de scooter op jouw naam te zetten. Het kan ook voorkomen dat je een boete hebt ontvangen tijdens het krijgen van een WOK-status, dan kan alles in totaal soms oplopen tot €300.

De dag van de RDW herkeuring.

Nu vraag je je af hoe je bij het RDW gaat komen op de dag van de herkeuring. Je mag uiteraard je scooter met een busje of motortrailer vervoeren. Ook kun je bij het RDW een eendagskenteken aanvragen zodat je op de dag van de herkeuring naar de keuring toe mag rijden en weer terug mag. Hierbij moet je uiteraard wel het bewijs van de keuring meenemen zodat je dit kunt laten zien als je staande word gehouden. Nadat de wok melding door het RDW er af is gehaald mag je ook weer de weg op.

Wat wordt er allemaal gecontroleerd ?

Tijdens de herkeuring zijn er veel aspecten waar je scooter op wordt gecontroleerd.
Hieronder hebben wij er een aantal genoteerd

 • Chassisnummer.
 • Verlichting
 • Motortype – Motornummer
 • Banden (draairichting + profiel)
 • Remslangen
 • Remschijven + remblokken
 • Balhoofdlagers + Wiellagers
 • Snelheid

Op de dag van de afspraak van het RDW mag je met de scooter naar het RDW toe rijden. Als de politie je staande houd mag je met het bewijs van de keuringsafspraak verder rijden.

RDW ready keuren.

WIj bieden de mogelijkheid tot het keuren van de scooter voordat hij naar het RDW word gebracht. Wij keuren de scooter op alle mogelijke punten zodat je bij de RDW niet voor verassingen komt te staan. Vinden wij een afkeurpunt dan stellen we je hiervan op de hoogte en kunnen wij dit eventueel ook voor je oplossen.  Neem hiervoor contact met ons op of plan een afspraak in.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Een onderhoudsbeurt of een reparatie laat je gemakkelijk, goed en snel uitvoeren bij Scooter Reparatie Service. We staan voor je klaar en doen altijd minstens één stapje extra dan je gewend bent Lees meer of plan direct een afspraak in.

Lees meer over scooter reparatie, scooter onderhoud en het verhelpen van scooter schade.

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen? Dit is nodig als de accu van je scooter leeg is. In dit artikel leggen we je uit hoe jouw accu kunt opladen met een druppellader.

Lees meer
Scooter spuiten

Scooter spuiten

Heb je schade aan je scooter? Of wil je simpelweg een nieuwe look? Scooter spuiten is de oplossing. Lees hier hoe je dit zelf kan doen. Om je scooter te kunnen spuiten moet je allereest weten wat je nodig hebt en vervolgens kun je zelf aan de slag. Heb je hulp nodig?...

Lees meer
Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine Lekt jouw scooter benzine en weet je niet hoe dit komt, wat je moet doen of waar je terecht kunt met dit probleem? Lees hier op welke plaatsen jouw scooter benzine kan lekken, wat dit veroorzaakt en hoe je dit op kunt lossen. Kom je er niet uit?...

Lees meer