Scooter Uitlaat Reparatie

Het is belangrijk dat je een goede scooter uitlaat hebt. De uitlaat mag niet lekken of loshangen. Een uitlaat is er voor gemaakt om niet alleen geluid te dempen maar ook het bewerken van restgassen die van de katalysator afkomen. Bij een 2-takt motor heeft de uitlaat ook de functie om tegendruk te bieden zodat de uitlaatgassen gelijkmatig de cilinder verlaten.

Heb je een lekkende uitlaat?

Een lekkende uitlaat is niet alleen vervelend voor jezelf maar ook voor je medeweggebruikers. Door rond te rijden met een lekke uitlaat komt het vaak voor dat je uitlaat extra decibel produceert en hierdoor geluidsoverlast veroorzaakt. Laat daarom tijdig je uitlaat repareren zodra je merkt dat hij lek is.
Heb je een vermoeden dat je uitlaat lek is?
Je kunt je uitlaat checken door je vinger of een doek op het uiteinde van je scooter uitlaat te houden terwijl je scooter aan het lopen is. Voel je dat de uitlaatgassen je vinger of de doek willen wegduwen dan is je uitlaat luchtdicht. Voel je niet dat er druk opgebouwd wordt en hoor je het ergens anders eruit komen dan weet je dat je uitlaat ergens lek is. Maak hiervoor een afspraak om uw uitlaat te laten repareren. Dit kan zowel een pakking als de uitlaat zelf zijn.

Hoe werkt een scooter uitlaat reparatie?

Er zijn verschillende oplossingen als je een lekke of kapotte uitlaat hebt.
Hieronder vind je er een aantal.

  • Nieuwe scooter uitlaat monteren
  • Uitlaat pasta aanbrengen
  • Gat dichtlassen en daarover uitlaatpasta smeren

De geschikte oplossing hangt een beetje af van de grote van het lek of de plek waar het lek zit. Ook of het een ophangpunt is of niet.
Onze monteurs zullen altijd deskundig advies geven over de wijze van reparatie.

Heeft u vragen over een van deze onderwerpen neem gerust contact met ons op.

Toch liever gelijk een scooter uitlaat reparatie aanvragen? Dit kan hier.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Een onderhoudsbeurt of een reparatie laat je gemakkelijk, goed en snel uitvoeren bij Scooter Reparatie Service. We staan voor je klaar en doen altijd minstens één stapje extra dan je gewend bent Lees meer of plan direct een afspraak in.

Lees meer over scooter reparatie, scooter onderhoud en het verhelpen van scooter schade.

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen? Dit is nodig als de accu van je scooter leeg is. In dit artikel leggen we je uit hoe jouw accu kunt opladen met een druppellader.

read more
Scooter spuiten

Scooter spuiten

Heb je schade aan je scooter? Of wil je simpelweg een nieuwe look? Scooter spuiten is de oplossing. Lees hier hoe je dit zelf kan doen. Om je scooter te kunnen spuiten moet je allereest weten wat je nodig hebt en vervolgens kun je zelf aan de slag. Heb je hulp nodig?...

read more
Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine Lekt jouw scooter benzine en weet je niet hoe dit komt, wat je moet doen of waar je terecht kunt met dit probleem? Lees hier op welke plaatsen jouw scooter benzine kan lekken, wat dit veroorzaakt en hoe je dit op kunt lossen. Kom je er niet uit?...

read more