Scooter spuiten

Heb je schade aan je scooter? Of wil je simpelweg een nieuwe look? Scooter spuiten is de oplossing. Lees hier hoe je dit zelf kan doen. Om je scooter te kunnen spuiten moet je allereest weten wat je nodig hebt en vervolgens kun je zelf aan de slag. Heb je hulp nodig? Er staan dagelijks meerdere monteurs klaar om jou te helpen.

Scooter spuiten? Dit zijn de benodigdheden.

 • Emmer water
 • Schuurpapier fijne korrel
 • Ontvetter
 • Spuitbus (Motip is een aanrader)
 • Ruimte die droog en stofvrij is.

Stappenplan om jouw scooter te spuiten

Nu je weet je allemaal nodig hebt om jouw scooter te kunnen spuiten is tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan. We hebben een stappenplan voor je gemaakt waarmee jij de nieuwe look van jouw scooter kunt realiseren.

 1. Maak het te spuiten deel schoon met de water en maak de oppervlakte schoon met een ontvetter.
 2. Schuur het oppervlak goed op zodat dit ruw aanvoelt. en ontvet daarna weer.
 3. Lees de gebruiksaanwijzing van de spuitbus goed door.
 4. Spuitbussen steeds goed schudden voor en af en toe tijdens gebruik. Na gebruik ook even ondersteboven houden en de spuitkop schoonspuiten.
 5. Kleine krasjes opvullen met een filler (kunststof).
 6. De grondverf kan in dunne laagjes aangebracht worden. Breng eerst een dunne laag aan voor de hechting en wacht tot deze voldoende uitgehard is. Een tweede laag kan dekkend gespoten worden. Schuur daarna de grondlaag. Let er op dat de laag niet te dik wordt anders komen er druppels op de lak.
 7. Breng ook de kleurlak in verschillende dunne lagen aan.
 8. Als de scooter lak voldoende is gedroogd kun je de blanke lak of vernis aanbrengen,om uitlopen van de kleur te voorkomen.

Scooter spuiten zonder risico’s?

Aan het zelf spuiten van je scooter zitten wel risico’s. Mocht dit niet goed uitpakken dan zijn wij uiteraard niet aansprakelijk. Wil je dat wij je scooter voor je spuiten met alle garanties van dien. Neem dan contact met ons op of maak hier online je afspraak.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Een onderhoudsbeurt of een reparatie laat je gemakkelijk, goed en snel uitvoeren bij Scooter Reparatie Service. We staan voor je klaar en doen altijd minstens één stapje extra dan je gewend bent Lees meer of plan direct een afspraak in.

Lees meer over scooter reparatie, scooter onderhoud en het verhelpen van scooter schade.

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen? Dit is nodig als de accu van je scooter leeg is. In dit artikel leggen we je uit hoe jouw accu kunt opladen met een druppellader.

Lees meer
Scooter stottert

Scooter stottert

Scooter stottert Scooter stottert en dat is vervelend. Het kan zijn dat jouw scooter op top stottert of stottert bij optrekken. Hoe komt dit? Laat het oplossen. Check. Scooter stottert. Wanneer precies? Het is nooit fijn als je scooter stottert maar kan op veel...

Lees meer
Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine Lekt jouw scooter benzine en weet je niet hoe dit komt, wat je moet doen of waar je terecht kunt met dit probleem? Lees hier op welke plaatsen jouw scooter benzine kan lekken, wat dit veroorzaakt en hoe je dit op kunt lossen. Kom je er niet uit?...

Lees meer