Scooter overschrijven

Wil jij jouw scooter laten zetten op een andere naam? Het komt vaak voor dat een scooter op een andere naam wordt gezet. Bijvoorbeeld bij het verkopen van jouw scooter of het cadeau gegeven van een scooter, daarom gaan wij je alles leren over hoe je je scooter moet overschrijven

Overschrijven Scooter

Heb jij net een scooter gekocht of krijg jij een scooter van iemand. Dan moet je bij die transactie altijd overschrijven naar de nieuwe eigenaar. Om jouw moet je de volgende stappen volgen.
U vraagt de verkoper van het voertuig
Het originele tenaamstellingsbewijs (Deel 1B) en het Overschrijvingsbewijs van de oude eigenaar.
Het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) en tenaamstellingscode.
Neem de de benodigde documenten naar het kentekenloket of RDW-balie. Let op: vergeet nooit om uw geldige legitimatiebewijs mee te nemen.
U zou vervolgens de tenaamstellingskosten moeten betalen dit is sinds 2020 €10,40,- geworden.
De medewerker zal je vervolgens een tenaamstellingsverslag en vrijwaringsbewijs, vanaf dat moment bent u volledig aansprakelijk voor de scooter. De RDW stuurt dan de volgende dag de nieuwe kentekencard en het tweede deel van de tenaamstellingscode uw kant op.

Scooter online overschrijven

Wil jij online jouw scooter online overschrijven? Dat is natuurlijk mogelijk wij nemen je door alle stappen om eenvoudig jouw scooter te overschrijven. Bij het overschrijven zal je allereerst een digID moeten hebben. Heeft u geen digID, dan verzoeken wij je om eerst een digID aan te maken.
Heeft u al een digID aangemaakt, dan kunnen we aan de slag.Scooter overschrijven online
Ga dan naar de site van de RDW je zou dan op “voertuig overschrijven” moeten drukken.
Als het goed is zou je dan met digID moeten inloggen. Vervolgens zou u alle aanwijzingen op uw scherm moeten volgen.
U zal dan vervolgens de tenaamstellingskosten moeten betalen (iDEAL).
U zal dan chronologisch drie mails ontvangen. De eerste mail zal een bevestiging zijn van uw aanvraag. In de tweede mail die u ontvangen zal,staat er dat u scooter is overgeschreven. Dit betekent dat u tot dat moment volledig aansprakelijk bent voor de scooter.
In de derde en laatste mail zal je de tenaamstellingsverslag (voor uzelf) en de vrijwaringsbewijs (voor nieuwe eigenaar) ontvangen.

Scooter overschrijven kosten.

Aan het overschrijven van de scooter zitten kosten verbonden. Dit zijn de zogeheten “overschrijvingskosten”. De overschrijvingskosten zijn in 2020 naar een totaal van €10,40 euro gegaan. Dit zijn voornamelijk administratiekosten en daarnaast kosten voor het maken van het kentekenbewijs dat je krijgt

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Een onderhoudsbeurt of een reparatie laat je gemakkelijk, goed en snel uitvoeren bij Scooter Reparatie Service. We staan voor je klaar en doen altijd minstens één stapje extra dan je gewend bent Lees meer of plan direct een afspraak in.

Lees meer over scooter reparatie, scooter onderhoud en het verhelpen van scooter schade.

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen? Dit is nodig als de accu van je scooter leeg is. In dit artikel leggen we je uit hoe jouw accu kunt opladen met een druppellader.

Lees meer
Scooter spuiten

Scooter spuiten

Heb je schade aan je scooter? Of wil je simpelweg een nieuwe look? Scooter spuiten is de oplossing. Lees hier hoe je dit zelf kan doen. Om je scooter te kunnen spuiten moet je allereest weten wat je nodig hebt en vervolgens kun je zelf aan de slag. Heb je hulp nodig?...

Lees meer
Scooter stottert

Scooter stottert

Scooter stottert Scooter stottert en dat is vervelend. Het kan zijn dat jouw scooter op top stottert of stottert bij optrekken. Hoe komt dit? Laat het oplossen. Check. Scooter stottert. Wanneer precies? Het is nooit fijn als je scooter stottert maar kan op veel...

Lees meer