Scooter kopen

Hoi,

Wist je dat? Scooter Reparatie Service is de Nr. 1 plek in Nederland voor het goed en snel laten repareren van jouw scooter zonder onverwachts hoge kosten. Is je scooter stuk? Of heeft je scooter onderhoud nodig? Kom in contact met een scooter monteur bij jou in de buurt. Scooter Reparatie Service staat voor je klaar πŸ’ͺ🏻! Benieuwd hoe het werkt?

βœ” Altijd dezelfde dag nog een afspraak ingepland.
βœ” Altijd een vooraf een kostenindicatie.
βœ” Altijd vriendelijk geholpen.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Tim

Scooter specialist, Scooter Reparatie Service

Scooter kopen.

Scooter kopen? Waarvoor Waar let je op tijdens de aankoop van bijvoorbeeld een tweedehands scooter? Wij leggen je uit waar je op dient te letten als je een tweedehands scooter gaat kopen.

Elektrische scooter kopen.

Je ziet steeds meer elektrische scooters op de weg. Maar wat nou als je een elektrische scooter wilt kopen. Waar let je dan op? Welke dingen zijn praktisch om naar te kijken. En wat is er anders aan dan dat je een scooter op benzine koopt.

Het grootste verschil is de energiesoort waar de scooter op rijd. De elektrische scooter haalt de energie uit elektriciteit en de scooter op benzine haalt zijn energie uit de brandstof benzine. De belangrijkste vraag is: waarvoor ga ik mijn scooter gebruiken? Ga je hem voor bijvoorbeeld gebruiken om dagelijks mee naar het station te rijden van bijvoorbeeld 3 km of ga je er lange afstanden mee rijden. Deze vraag is belangrijk om aan jezelf te stellen. Dus bij een elektrische scooter kijk je naar andere punten dan bij een scooter op benzine.

Tweedehands scooter kopen.

Ben je van plan een tweedehands scooter te kopen? Dan weet je niet wat er met de scooter is gebeurt. Je weet namelijk niet hoe de vorige vorige eigenaar er mee om is gegaan. Hieronder leggen we je uit waar je het meest op moet letten als je een tweedehands scooter wilt aanschaffen en op welke punten je van de scooter moet letten.
Waar op te letten bij de aankoop van een tweedehands scooter ?
Je staat op het punt om een scooter te kopen. Deze scooter heb je online gezien via marktplaats of bijvoorbeeld Facebook. Waar let je op en wat controleer je.

Voorafgaand aan de verkoop.

Allereerst selecteer je de scooter op wat je kunt zien op de advertentie van de peroson die de scooter verkoopt. Hierbij kun je kijken naar dingen zoals bijvoorbeeld een volledige beschrijving van de scooter met de kilometerstand, bouwjaar e.d. Ook is het altijd wel prettig als iemand veel foto’s van de scooter heeft zodat je de scooter vooraf al kunt bekijken op diverse plekken en gebreken. Controleer daarnaast ook op de website van het RDW het opgegeven kenteken en of die overeenkomt met het bouwjaar en het type scooter.

Tijdens de bezichtiging van de scooter.

Controleer of de verkoper 2 sleutels heeft en eventuele boekjes. Het kan namelijk zo zijn dat hij/zij er een achterhoud en je scooter komt ophalen als je die gekocht heb.

 • Controleer de algehele staat op de volgende punten.
 • Scooter start elektrisch
 • Scooter start mechanisch
 • Alle verlichting werkt
 • De banden zien er goed uit en hard opgepompt.
 • Zijn er geen schades aan de scooter
 • Zijn er geen gekke geluiden
 • Doet de toeter het
 • Framenummer. Deze staat ook achter op de kentekenkaart.

Tijdens de testrit.

Tijdens het rijden met de scooter kun je ook een aantal dingen checken.
Hierbij let je op het volgende:

 • Werken de remmen
 • Hapert de scooter niet
 • Maakt de scooter geen rare geluiden
 • Trekt de scooter goed op

Mochten je de scooter ondanks een aantal punten toch willen kopen. Neem gerust contact met ons op. Er staat altijd een monteur klaar om je scooter weer tip top in orde te maken. Maak hiervoor hier een afspraak.

Problemen met jouw scooter of problemen voorkomen?

Snel en vriendelijk geholpen worden als er problemen zijn met jouw scooter of jouw scooter wilt laten onderhouden?

Het wordt voor je geregeld:
βœ” De best beoordeelde Scooter Service van Nederland;
βœ” Voorkom schade aan jouw scooter;
βœ” 97% van onze klanten beveelt ons aan.

Ontdek op welke manier wij jou kunnen helpen.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Ben jij benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk onze werkwijze en bepaal of we jou kunnen helpen.