Elektrische Scooter

Een elektrische scooter, je hebt er vast wel eens van gehoord. Dit is het nieuwe rijden. Zoals bij auto’s zijn er naast diesel en benzine nu ook een zuinigere soort auto. Ook is er een nieuwe markt voor elektrische scooters. Elektrische scooters zijn scooters die zoals de naam al zegt rijden op elektriciteit. Door het gebruik van elektriciteit in plaats van benzine of een andere brandstof komt er geen co2 vrij. Dit maakt de e scooter zuiniger tegenover de op brandstof rijdende scooter. Op een gemiddelde elektrische scooter kun je zo’n 80km rijden op één accu. Naast dat de elektrische scooter zuinig is, is de elektrische scooter ook heel handig en hebben de meeste leuke features. Dit kunnen opties zijn zoals bijvoorbeeld een cruise control die op je scooter is. Zo hoef je geen gas te blijven geven als je een lange afstand gaat rijden. Door de elektromotor trekt de scooter veel sneller op dan een gewone scooter.

Test e scooter

De ANWB heeft een hele hoop e scooters getest. De scooters zijn getest op diverse punten.
Dit zijn punten zoals:

  • Actieradius (bereik)
  • Remweg
  • Acceleratiesnelheid
  • Bagageruimte
  • Accu

Hieruit is gekomen dat de E scooter van Vespa het beste uit de test komt. De Vespa Electrica is het beste uit de test gekomen met betrekking tot het gehele plaatje. Wel is deze scooter de duurste e scooter op de markt.

Elektrische brommer

De electrische scooters hebben twee versies. Je hebt vaak een snor-scooter en een brom-scooter. De snortscooter gaat 25 kmpu en de brommer 45 kmpu. Hierbij is de actieraduius van de brommer kleiner. Maar dit hangt ook een beetje af van hoe je zelf rijd, de temperatuur buiten, de bandenspanning en nog veel meer factoren. Over het algemeen is de brommer vergeleken met de snorscooter hetzelfde kwa model. Alleen is het enige dat de brommer sneller optrekt en harder rijd. En je hebt bij een brommer uiteraard een helm nodig en ook moet je ermee op de weg rijden.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Een onderhoudsbeurt of een reparatie laat je gemakkelijk, goed en snel uitvoeren bij Scooter Reparatie Service. We staan voor je klaar en doen altijd minstens één stapje extra dan je gewend bent Lees meer of plan direct een afspraak in.

Lees meer over scooter reparatie, scooter onderhoud en het verhelpen van scooter schade.

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen? Dit is nodig als de accu van je scooter leeg is. In dit artikel leggen we je uit hoe jouw accu kunt opladen met een druppellader.

read more
Scooter spuiten

Scooter spuiten

Heb je schade aan je scooter? Of wil je simpelweg een nieuwe look? Scooter spuiten is de oplossing. Lees hier hoe je dit zelf kan doen. Om je scooter te kunnen spuiten moet je allereest weten wat je nodig hebt en vervolgens kun je zelf aan de slag. Heb je hulp nodig?...

read more
Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine Lekt jouw scooter benzine en weet je niet hoe dit komt, wat je moet doen of waar je terecht kunt met dit probleem? Lees hier op welke plaatsen jouw scooter benzine kan lekken, wat dit veroorzaakt en hoe je dit op kunt lossen. Kom je er niet uit?...

read more