Euro 4 scooter

Hoi,

Wist je dat? Scooter Reparatie Service is de Nr. 1 plek in Nederland voor het goed en snel laten repareren van jouw scooter zonder onverwachts hoge kosten. Is je scooter stuk? Of heeft je scooter onderhoud nodig? Kom in contact met een scooter monteur bij jou in de buurt. Scooter Reparatie Service staat voor je klaar πŸ’ͺ🏻! Benieuwd hoe het werkt?

βœ” Altijd dezelfde dag nog een afspraak ingepland.
βœ” Altijd een vooraf een kostenindicatie.
βœ” Altijd vriendelijk geholpen.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Tim

Scooter specialist, Scooter Reparatie Service

Sinds 1 januari 2018 is er een nieuwe norm ingevoerd waar scooters aan moeten voldoen. Dit is de zogeheten Euro 4 norm van de scooter. Op dit moment worden er nog door de scooterwinkels een aantal Euro 2 en Euro 3 scooters aangeboden. Dit mag vanaf nu niet meer. Winkels mogen alleen nog maar Euro 4 scooters verkopen en op kenteken zetten. De huidige voorraad Euro 2 en Euro 3 mogen nog wel verkocht worden als ze al op kenteken staan. Alle 2 takt scooters mogen helemaal niet meer verkocht worden. Bij het verschil tussen Euro 2 en Euro 4 scooters kan je denken aan de Euro 4 die zuiniger rijdt en beter voor de co2 uitstoot. Dit geldt alleen voor de zakelijke markt en dus niet voor de particulier die tweedehands scooters verkoopt.

Wat is er nieuw?

Het vernieuwde plan maakt gebruik van 2 verschillende systemen. De elektronische carburateur en de elektronische injectie. De elektronische carburateur werkt als volgt: Je ontvangt brandstof en lucht, deze wordt door de carburateur gemengd en zorgt dat dit in de cilinder wordt geplaatst. Ook heeft deze 1 of meer elektronische luchtregelaars die een overdruk of onderdruk kunnen creΓ«ren met als gevolg dat de scooter meerdere keren per seconde aangepast kan worden en de scooter dus nog zuiniger en milieuvriendelijker zal rijden.

Hiernaast heb je ook nog de elektronische injectie. Dit systeem kan erg gedetailleerd te werk gaan. Dit systeem werkt vaak met dezelfde sensoren als de elektronisch carburateur, maar in plaats van luchtregelaars stuurt dit systeem een injector aan die precies genoeg brandstof inspuit voor maximaal vermogen en minimaal verbruik en uitstoot. Het gevolg hiervan is dat hij weer wat meer zuiniger en milieuvriendelijker rijdt. Wel is dit systeem wat duurder en wordt er dan ook vaak gekozen voor het elektronische carburateur systeem.

Voordelen van de Euro 4 scooter

De Euro 4 scooter is erg ideaal en heeft dan ook veel voordelen. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan:

    • Lager brandstofgebruik
    • Minder schadelijke uitstoot
    • Betrouwbaarder
    • Verbeterde techniek

Naast deze voordelen is het ook handig om wat overige dingen te weten, zoals je kan de Euro 4 scooter begrenzen.

Heb je meer vragen over de Euro 4 scooter of de technieken? Laat het ons weten via de website. Wij zorgen ervoor dat je alles te weten komt en al je vragen worden beantwoordt.

Problemen met jouw scooter of problemen voorkomen?

Snel en vriendelijk geholpen worden als er problemen zijn met jouw scooter of jouw scooter wilt laten onderhouden?

Het wordt voor je geregeld:
βœ” De best beoordeelde Scooter Service van Nederland;
βœ” Voorkom schade aan jouw scooter;
βœ” 97% van onze klanten beveelt ons aan.

Ontdek op welke manier wij jou kunnen helpen.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Ben jij benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk onze werkwijze en bepaal of we jou kunnen helpen.