Euro 4 scooter

Sinds 1 januari 2018 is er een nieuwe norm ingevoerd waar scooters aan moeten voldoen. Dit is de zogeheten Euro 4 norm van de scooter. Op dit moment worden er nog door de scooterwinkels een aantal Euro 2 en Euro 3 scooters aangeboden. Dit mag vanaf nu niet meer. Winkels mogen alleen nog maar Euro 4 scooters verkopen en op kenteken zetten. De huidige voorraad Euro 2 en Euro 3 mogen nog wel verkocht worden als ze al op kenteken staan. Alle 2 takt scooters mogen helemaal niet meer verkocht worden. Bij het verschil tussen Euro 2 en Euro 4 scooters kan je denken aan de Euro 4 die zuiniger rijdt en beter voor de co2 uitstoot. Dit geldt alleen voor de zakelijke markt en dus niet voor de particulier die tweedehands scooters verkoopt.

Wat is er nieuw?

Het vernieuwde plan maakt gebruik van 2 verschillende systemen. De elektronische carburateur en de elektronische injectie. De elektronische carburateur werkt als volgt: Je ontvangt brandstof en lucht, deze wordt door de carburateur gemengd en zorgt dat dit in de cilinder wordt geplaatst. Ook heeft deze 1 of meer elektronische luchtregelaars die een overdruk of onderdruk kunnen creëren met als gevolg dat de scooter meerdere keren per seconde aangepast kan worden en de scooter dus nog zuiniger en milieuvriendelijker zal rijden.

Hiernaast heb je ook nog de elektronische injectie. Dit systeem kan erg gedetailleerd te werk gaan. Dit systeem werkt vaak met dezelfde sensoren als de elektronisch carburateur, maar in plaats van luchtregelaars stuurt dit systeem een injector aan die precies genoeg brandstof inspuit voor maximaal vermogen en minimaal verbruik en uitstoot. Het gevolg hiervan is dat hij weer wat meer zuiniger en milieuvriendelijker rijdt. Wel is dit systeem wat duurder en wordt er dan ook vaak gekozen voor het elektronische carburateur systeem.

Voordelen van de Euro 4 scooter

De Euro 4 scooter is erg ideaal en heeft dan ook veel voordelen. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan:

    • Lager brandstofgebruik
    • Minder schadelijke uitstoot
    • Betrouwbaarder
    • Verbeterde techniek

Naast deze voordelen is het ook handig om wat overige dingen te weten, zoals je kan de Euro 4 scooter begrenzen.

Heb je meer vragen over de Euro 4 scooter of de technieken? Laat het ons weten via de website. Wij zorgen ervoor dat je alles te weten komt en al je vragen worden beantwoordt.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Een onderhoudsbeurt of een reparatie laat je gemakkelijk, goed en snel uitvoeren bij Scooter Reparatie Service. We staan voor je klaar en doen altijd minstens één stapje extra dan je gewend bent Lees meer of plan direct een afspraak in.

Lees meer over scooter reparatie, scooter onderhoud en het verhelpen van scooter schade.

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen? Dit is nodig als de accu van je scooter leeg is. In dit artikel leggen we je uit hoe jouw accu kunt opladen met een druppellader.

read more
Scooter spuiten

Scooter spuiten

Heb je schade aan je scooter? Of wil je simpelweg een nieuwe look? Scooter spuiten is de oplossing. Lees hier hoe je dit zelf kan doen. Om je scooter te kunnen spuiten moet je allereest weten wat je nodig hebt en vervolgens kun je zelf aan de slag. Heb je hulp nodig?...

read more
Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine Lekt jouw scooter benzine en weet je niet hoe dit komt, wat je moet doen of waar je terecht kunt met dit probleem? Lees hier op welke plaatsen jouw scooter benzine kan lekken, wat dit veroorzaakt en hoe je dit op kunt lossen. Kom je er niet uit?...

read more