E10 benzine of E5 benzine ?

Hoi,

Wist je dat? Scooter Reparatie Service is de Nr. 1 plek in Nederland voor het goed en snel laten repareren van jouw scooter zonder onverwachts hoge kosten. Is je scooter stuk? Of heeft je scooter onderhoud nodig? Kom in contact met een scooter monteur bij jou in de buurt. Scooter Reparatie Service staat voor je klaar 💪🏻! Benieuwd hoe het werkt?

Altijd dezelfde dag nog een afspraak ingepland.
Altijd een vooraf een kostenindicatie.
Altijd vriendelijk geholpen.

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Tim

Scooter specialist, Scooter Reparatie Service

Wat is E10 benzine en E5 benzine?

E10 benzine. Je hebt er vast wel eens over gehoord. Sinds 1 oktober 2019 stroomt er geen Euro 95 E5 benzine meer uit de tankstations maar E10 benzine. DIt is gedaan omdat hiervan de co2 uitstoot verminderd. Wat is e10 benzine nou? E10 benzine is benzine waar een percentage van 10% bio-ethanol in zit. Dus de benzine bestaat voor 10% uit bio-ethanol en voor 90% uit fossiele brandstof. Bio-ethanol word gemaakt door tarwe, mais of suiker te fermenteren. De E5 benzine bestaat maar voor 5% uit bio-ethanol en voor 95% uit fossiele brandstof. In te bepalen welke goed is voor jouw scooter kun je de E10 check doen.

Welke benzine past bij mijn scooter?

Nu je wat meer weet over wat e10 en e5 is kun je kijken of dit bij je scooter past. E10 benzine staat er bekend om dat door de verhoogde dosis bio-ethanol kan zorgen voor hogere temperaturen in de motor. De motor is niet bestendig tegen zulke hoge temperaturen waardoor deze kapot kan gaan. Ook is ethanol veel agressiever tegenover een aantal metalen en kunststoffen waardoor de leidingen en/of het spruitstuk kan gaan lekken.

Doe de E10 check !

Wil je zeker weten of jouw scooter geschikt is? Doe dan de E10 check. Hierbij kun je op basis van je merk bekijken of jouw scooter,motor of auto geschikt is voor de E10 benzine. Is je scooter hier niet geschikt voor dan kun je het beste E5 benzine. Het maakt hierbij niet uit welk octaangehalte je gebruikt. Zolang je maar niet onder het aanbevolen octaangehalte gaat tanken. Doe hier de check. .

Toch de verkeerde benzine getankt?

Heb je bijna een lege tank en kom je aan bij een tankstation die alleen maar E10 heeft dan kun je het beste een klein beetje erin doen zodat je volgend tankstation haalt. Bij het volgende tankstation tank je je scooter met E5 om het percentage ethanol omlaag te halen om schade te voorkomen. Is je scooter toch kapot gegaan? Neem dan gerust contact met ons op. Meestal kan je scooter nog gered worden door middel van een zogeheten “ethanol treatment”

Problemen met jouw scooter of problemen voorkomen?

Snel en vriendelijk geholpen worden als er problemen zijn met jouw scooter of jouw scooter wilt laten onderhouden?

Het wordt voor je geregeld:
✔ De best beoordeelde Scooter Service van Nederland;
✔ Voorkom schade aan jouw scooter;
✔ 97% van onze klanten beveelt ons aan.

Ontdek op welke manier wij jou kunnen helpen.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Ben jij benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk onze werkwijze en bepaal of we jou kunnen helpen.