Scooter helm maat

Voor het rijden van een scooter is natuurlijk een mooie én goed passende helm nodig, maar wat is de juiste scooter helm maat voor jou? Welke soort helm past goed en hoe kun je dit vooraf te weten komen? Wij helpen je hiermee en geven de maten aan en leggen uit wanneer de je de juiste helm hebt gevonden.

 

Helm maten

 

Voor de juiste helm heb je ook de juiste maat nodig. Deze scooter maten zijn over het algemeen overal hetzelfde. Voor kinderen en volwassenen verschillende de maten op basis van centimeters. De maten zien er als volgt uit:

 

Kindermaten Helm Omtrek in cm
Maat S 48 / 49
Maat M 50 / 51
Maat L 51 / 52

 

Helm maat volwassen Omtrek in cm
Maat XS 53 / 54
Maat S 55 / 56
Maat M 57 / 58
Maat L 59 / 60
Maat XL 61 / 62
Maat XXL 62 / 63
Maat XXXL 64 / 65

 

Is mijn scooter helm maat goed?

 

Het is belangrijk dat de maat van helm goed is zodat deze lekker zit. De helm dient goed op het hoofd te zitten en deze volledig te beschermen. Vaak zal de helm in het begin nog erg strak aanvoelen, maar zal dit naar verloop van tijd aan de vorm van jouw hoofd wennen.

 

Tijdens het maken van de keuze voor de beste scooter helm maat is het van belang om de helm te passen en even op te houden. Als je na een tijd last hebt van je hoofd kan dit betekent dat hij te klein is. Ook moet je niet een te grote maat kopen, want anders zal de helm jouw hoofd niet goed beschermen tijdens een ongeval.

 

Het is belangrijk dat de helm rondom het hoofd en de wangen stevig vast zit. Door de kussens die zich plaatsen op de wang verzacht het de druk en zal je hier niet snel last van krijgen. Verder weet je dat de helm te groot is als je de helm op hebt en je kan je hoofd makkelijk bewegen met de helm die flink meebeweegt.

 

Onze hulp

 

Ben je na het lezen van de tekst toch nog benieuwd naar bepaalde punten. Laat het ons dan hier weten en wij zorgen ervoor dat jij wordt geholpen!

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Een onderhoudsbeurt of een reparatie laat je gemakkelijk, goed en snel uitvoeren bij Scooter Reparatie Service. We staan voor je klaar en doen altijd minstens één stapje extra dan je gewend bent Lees meer of plan direct een afspraak in.

Lees meer over scooter reparatie, scooter onderhoud en het verhelpen van scooter schade.

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen? Dit is nodig als de accu van je scooter leeg is. In dit artikel leggen we je uit hoe jouw accu kunt opladen met een druppellader.

Lees meer
Scooter spuiten

Scooter spuiten

Heb je schade aan je scooter? Of wil je simpelweg een nieuwe look? Scooter spuiten is de oplossing. Lees hier hoe je dit zelf kan doen. Om je scooter te kunnen spuiten moet je allereest weten wat je nodig hebt en vervolgens kun je zelf aan de slag. Heb je hulp nodig?...

Lees meer
Scooter stottert

Scooter stottert

Scooter stottert Scooter stottert en dat is vervelend. Het kan zijn dat jouw scooter op top stottert of stottert bij optrekken. Hoe komt dit? Laat het oplossen. Check. Scooter stottert. Wanneer precies? Het is nooit fijn als je scooter stottert maar kan op veel...

Lees meer