Scooter begrenzer

Het hebben van een scooter begrenzer is het handigst bij een scooter die is opgevoerd. Dit helpt je om te voorkomen dat je een boete of dat jouw scooter wordt ingenomen wegens te hard rijden op de rollerbank. Je zult natuurlijk veel vragen hebben over de scooter begrenzer. Wij leggen de nodige informatie uit over je scooter opvoeren met een begrenzer en hopen al jouw onduidelijkheden te verminderen! Laat het ons hier weten als je nog vragen hebt na het lezen.

Wat is de scooter begrenzer?

Een eenvoudigere naam voor het begrip begrenzen is snelheidsbegrenzer. Deze beperkt de snelheid door middel van bijvoorbeeld een afstandsbediening. Je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je dit aanzet of uitzet. Verder is de begrenzer erg handig als je op een bepaalde weg minder hard mag rijden dan toegestaan is. Dit zal boetes voorkomen en inname van jouw scooter.

Hoe werkt dit?

De scooter begrenzer zorgt ervoor dat de CDI in werking gaat. De CDI is de elektronische ontsteking die in jouw scooter gemonteerd is. Deze geeft door middel van vonkjes in enkele minuten jouw snelheid bepalen. Als jouw scooter begrensd is zal dit niet mogelijk meer worden, dus kan je optimaal gebruik maken van een hogere snelheid zonder dat deze door de CDI wordt bepaald.

Euro 4 begrenzer

Er zijn 3 meest gebruikte begrenzers. Wij geven jou informatie over een van de voordeligste begrenzers. De Euro begrenzer is de eenvoudigste en voordeligste begrenzer die er is. De euro begrenzer Is te bedienen met een jack plug. Met de aanwezigheid van deze plug rijdt jouw scooter een stuk sneller. Als je de plug verwijdert wordt de CDI Begrenzer ingeschakeld en rijdt je scooter een correcte snelheid.

Een van de dingen die nog wel lastig kan zijn is het onopvallend monteren van de plug. De plug moet makkelijk bereikbaar zijn, maar niet te zien zijn.

Tegenwoordig worden er veel verschillende nieuwe soorten begrenzers op de markt gebracht. Zo heb je de standaard CDI begrenzer en de begrenzer met afstandsbediening. Wil je meer weten over deze scooter begrenzers laat het ons weten via onze contactpagina.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Een onderhoudsbeurt of een reparatie laat je gemakkelijk, goed en snel uitvoeren bij Scooter Reparatie Service. We staan voor je klaar en doen altijd minstens één stapje extra dan je gewend bent Lees meer of plan direct een afspraak in.

Lees meer over scooter reparatie, scooter onderhoud en het verhelpen van scooter schade.

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen? Dit is nodig als de accu van je scooter leeg is. In dit artikel leggen we je uit hoe jouw accu kunt opladen met een druppellader.

read more
Scooter spuiten

Scooter spuiten

Heb je schade aan je scooter? Of wil je simpelweg een nieuwe look? Scooter spuiten is de oplossing. Lees hier hoe je dit zelf kan doen. Om je scooter te kunnen spuiten moet je allereest weten wat je nodig hebt en vervolgens kun je zelf aan de slag. Heb je hulp nodig?...

read more
Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine Lekt jouw scooter benzine en weet je niet hoe dit komt, wat je moet doen of waar je terecht kunt met dit probleem? Lees hier op welke plaatsen jouw scooter benzine kan lekken, wat dit veroorzaakt en hoe je dit op kunt lossen. Kom je er niet uit?...

read more