Scooter accu opladen

Scooter accu opladen? Dit is nodig als de accu van je scooter leeg is. In dit artikel leggen we je uit hoe jouw accu kunt opladen met een druppellader.

Accu scooter leeg hoe opladen?

Een scooter accu is een gebruikscomponent, en de kans is er dat de accu duur na een bepaalde tijd verminderd. De accu is één van de meest gebruikte onderdelen. Je gebruikt de accu bijvoorbeeld bij het starten van je scooter, door gebruik te maken van je koplampen en je knipperlichten. Zodra je jouw scooter start begint de accu met herladen. Maar vaak genoeg kan de batterij op zijn, herlaad deze niet meer tijdens het rijden of maak je een tijdje geen gebruik van je scooter. Zodra je accu leeg is wil je de scooter accu opladen.

Scooter accu opladen met een druppellader

Als je accu leeg is kun je de scooter accu opladen met een druppellader. Het opladen van je scooter is snel en niet moeilijk. In dit artikel gaan we je uitleggen hoe een druppellader werkt en hoe je je scooter aan de lader moet zetten.

Hoe werkt een druppellader?

De werking zit al in de benaming, de lader haalt de energie uit zijn voedingsbron en dat is in dit geval het stop contact. Doordat de batterij langzaam de stroom haalt uit zijn voedingsbron voorkom je dat de batterij schade oploopt in het laadproces. Doordat het als het ware langzaam druppelt wordt het een druppellader genoemd.

Het is ook mogelijk snelladers te gebruiken om je scooter accu op te laden. Het probleem met snelladers is dat je de kans op schade vergroot. De laadstroomsterkte van een snellader zorgt ervoor dat de batterij warmte gaat generen en dat kan leiden tot een ontploffing.

Wil jij weten hoe je jouw accu kunt opladen met een druppelader? Wij hebben hier een handig stappenplan voor gemaakt die je kunt downloaden.

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Een onderhoudsbeurt of een reparatie laat je gemakkelijk, goed en snel uitvoeren bij Scooter Reparatie Service. We staan voor je klaar en doen altijd minstens één stapje extra dan je gewend bent Lees meer of plan direct een afspraak in.

Lees meer over scooter reparatie, scooter onderhoud en het verhelpen van scooter schade.

Scooter spuiten

Scooter spuiten

Heb je schade aan je scooter? Of wil je simpelweg een nieuwe look? Scooter spuiten is de oplossing. Lees hier hoe je dit zelf kan doen. Om je scooter te kunnen spuiten moet je allereest weten wat je nodig hebt en vervolgens kun je zelf aan de slag. Heb je hulp nodig?...

read more
Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine Lekt jouw scooter benzine en weet je niet hoe dit komt, wat je moet doen of waar je terecht kunt met dit probleem? Lees hier op welke plaatsen jouw scooter benzine kan lekken, wat dit veroorzaakt en hoe je dit op kunt lossen. Kom je er niet uit?...

read more
Scooter kapot

Scooter kapot

Is jouw scooter kapot en weet je niet hoe, waardoor of waarom deze kapot is? Lees hoe je dit gemakkelijk oplost ✓ +++ gratis tips. Lees meer. Scooter kapot Scooter kapot? Het is vervelend als je scooter niet werkt en het is belangrijk dat jouw scooter het zo snel...

read more