Olie verversen

De olie verversen is een belangrijk aspect van het goed onderhouden van je scooter. Wat als eerst belangrijk is om te weten is dat de 4-takt scooters geen olie verbranden. Deze 4-takt scooters hebben hier een apart oliereservoir voor. Hier zit de olie in en deze zorgt ervoor dat de motor gesmeerd, gereinigd en gekoeld wordt. Zo verbranden de 2-takt scooters wel olie. Hieronder gaan wij jou uitleggen hoe dit in zijn werking gaat. Weet je nog niet of jouw olie moet worden ververst omdat je de olie nog niet hebt gepeild? Je kunt hier lezen hoe je jouw olie kunt peilen.

Waarom olie verversen?

Olie dat helemaal ververst is zal je scooter goed doen. Het heeft veel voordelen. Zo kan je denken aan het verbeteren van het milieu. Hiernaast zal het motorblok ook veel duurzamer functioneren. Hier nog een paar punten die het verversen van olie verbetert:

  • Wrijving verminderen
  • Slijtage van de bewegende onderdelen beperken
  • De motor koelen
  • Het schoonhouden van het blok
  • Beschermen tegen corrosie (roest)
  • Zorgen dat de bewegende delen een optimale temperatuur krijgen

Verder heeft het verversen van olie ook het voordeel dat het weinig schade aan de motor zal veroorzaken.

Tenslotte willen wij als tip meegeven om de oliepeil regelmatig te controleren. Dit kun je doen door met een koude of afgekoelde motor.Haal de oliepeil uit het motorblok en veeg de oliepeil met een doek droog. Zet daarna de oliepeil opnieuw in het motorblok, haal het er weer uit en bekijk het niveau van de olie. Zit de olie tussen het minimum en maximum, dan is de oliepeil in orde. Als het oliepeil lager staat, dan is het de hoogste tijd om olie aan te vullen of geheel te verversen.

Hoe is dit te verversen?

Het verversen van olie wordt in 6 eenvoudige stappen gedaan:

   1. Motorblok warm laten lopen
   2. Opvangbak klaarzetten
   3. Motorolie aftappen
   4. Oliefilter vervangen/reinigen
   5. Olie bijvullen
   6. Olieniveau peilen

Wil je verdere informatie wat je moet doen bij deze stappen laat het dan hier weten en wij zorgen ervoor dat je hulp krijgt.

Hoe vaak olie verversen

Over het algemeen zul je bij de 4-takt scooters tussen de 3000-5000 km de olie moeten vervangen. Dit kan per merk verschillen, maar in tijd zal dit ongeveer na 12 maanden zijn.

Voor meer informatie laat het ons hier weten!

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Een onderhoudsbeurt of een reparatie laat je gemakkelijk, goed en snel uitvoeren bij Scooter Reparatie Service. We staan voor je klaar en doen altijd minstens één stapje extra dan je gewend bent Lees meer of plan direct een afspraak in.

Lees meer over scooter reparatie, scooter onderhoud en het verhelpen van scooter schade.

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen? Dit is nodig als de accu van je scooter leeg is. In dit artikel leggen we je uit hoe jouw accu kunt opladen met een druppellader.

read more
Scooter spuiten

Scooter spuiten

Heb je schade aan je scooter? Of wil je simpelweg een nieuwe look? Scooter spuiten is de oplossing. Lees hier hoe je dit zelf kan doen. Om je scooter te kunnen spuiten moet je allereest weten wat je nodig hebt en vervolgens kun je zelf aan de slag. Heb je hulp nodig?...

read more
Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine Lekt jouw scooter benzine en weet je niet hoe dit komt, wat je moet doen of waar je terecht kunt met dit probleem? Lees hier op welke plaatsen jouw scooter benzine kan lekken, wat dit veroorzaakt en hoe je dit op kunt lossen. Kom je er niet uit?...

read more