E10 benzine scooter

E10 benzine is een soort brandstof die je kunt gebruiken voor jouw scooter. Waar moet ik op letten? Waar kan ik het tanken? Kan dit ook in mijn scooter? Wij leggen het je allemaal uit.

E10 scooter

E10 is een benzine waar 10% bio-ethanol in zit. Deze brandstof is volgens de regering het nieuwe tanken. Door de grotere hoeveelheid bio-ethanol die er in zit in vergelijking tot de E5 benzine is dit beter voor het co2 uitstoot. Alleen zitten er ook keerzijde aan E10 benzine. Door een hoger gehalte bio-ethanol zal de temperatuur in je motor ook hoger worden. Ook heeft E10 mindere smerende werking waardoor je slangen en rubbers aangetast kunnen worden.

Scooter E10 tanken

E10 tanken? Dit kan over het algemeen bij elk tankstation. E10 is meestal de Euro 95 en E5 is de Euro 98. Mocht er geen e5 aanwezig zijn tank dan een klein beetje E10 waarmee je naar een ander tankstation kan rijden om daar wel de E5 te tanken.

 

Kan E10 in mijn scooter?

Is E10 geschikt voor mijn scooter? Die vraag krijgen we heel vaak.
Er zijn drie manieren om daarachter te komen.

  • De E10 Check
  • Het serviceboekje
  • De sticker naast de tankdop

 

Scooter geschikt voor E10?

Als je scooter geschikt is voor E10 kun je uiteraard E10 tanken. Is je scooter niet geschikt voor E10? Dan dien je ten alle tijden E5 benzine te tanken om motorschade te voorkomen. .

Kan een scooter lopen op E10?

Kan een scooter lopen op E10? Een scooter kan zeker lopen op E10 benzine. Dit kan omdat het gewoon een brandbaar middel is. De vraag is alleen of je scooter er tegen kan. Mocht je scooter niet kunnen rijden op E10 maar je geen E5 kunt tanken. Tank dan alleen de hoeveelheid die nodig is om bij een ander tankstation te komen waar wel E10 aanwezig is.

Toch problemen met je scooter na tanken van E10?

Heb je na het tanken van E10 ineens problemen met het tanken van je scooter? Stop dan direct! Dit voorkomt de meeste schade. Maak gelijk een afspraak voor een E10 beurt. Hierbij wordt de scooter nagekeken op de geconstateerde gebreken en waar mogelijk wordt nog een ethanol treatment toegevoegd. Neem gerust contact op of maak hier een afspraak

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Een onderhoudsbeurt of een reparatie laat je gemakkelijk, goed en snel uitvoeren bij Scooter Reparatie Service. We staan voor je klaar en doen altijd minstens één stapje extra dan je gewend bent Lees meer of plan direct een afspraak in.

Lees meer over scooter reparatie, scooter onderhoud en het verhelpen van scooter schade.

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen? Dit is nodig als de accu van je scooter leeg is. In dit artikel leggen we je uit hoe jouw accu kunt opladen met een druppellader.

Lees meer
Scooter spuiten

Scooter spuiten

Heb je schade aan je scooter? Of wil je simpelweg een nieuwe look? Scooter spuiten is de oplossing. Lees hier hoe je dit zelf kan doen. Om je scooter te kunnen spuiten moet je allereest weten wat je nodig hebt en vervolgens kun je zelf aan de slag. Heb je hulp nodig?...

Lees meer
Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine Lekt jouw scooter benzine en weet je niet hoe dit komt, wat je moet doen of waar je terecht kunt met dit probleem? Lees hier op welke plaatsen jouw scooter benzine kan lekken, wat dit veroorzaakt en hoe je dit op kunt lossen. Kom je er niet uit?...

Lees meer