Boetes in 2020 voor jouw scooter

De boetes in 2020 voor jouw scooters zijn vastgesteld. Scooterboetes in 2020 zijn al erg snel oplopend. Maar er zijn over het algemeen een heleboel redenen waarvoor jij een boete kan krijgen. Los van het niet dragen van een helm als dit nodig is kan het ook zijn dat je een boete krijgt voor onverzekerde scooter. Hierom willen wij jou de belangrijkste redenen meegeven om zo veilig mogelijk te rijden.

Eisen aan bestuurder

Voor een bestuurder van een scooter is het erg belangrijk dat er wordt gelet op de meest nodige punten. Hier zou je kunnen denken aan:

  • Bromfietsrijbewijs
  • Verzekeringsbewijs
  • Bestuurder jonger dan 16 jaar
  • Rijden onder invloed van alcohol
  • Niet meewerken aan alcoholcontrole
  • Niet toegestaan gebruik van signalen
  • Onnodig geluid/lawaai veroorzaken
  • Als bestuurder of passagier geen goed passende helm dragen

Ook worden onder elk van deze punten aangegeven waarvoor je een boete zou kunnen krijgen en ook hoeveel dit bedraagt. Heeft u zelf toch nog vragen over de aangegeven boetes laat het ons via info@scooter-reparatie-service.nl of bel ons op 0625178281.

Eisen aan voertuig

Naast jou als bestuurder zelf zal ook de scooter moeten voldoen aan vaste eisen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de remmen goed werken, maar ook dat de banden en vering regelmatig worden gecheckt. Om te voorkomen dat je een boete oploopt raden wij aan om hier en daar wat tijd vrij te maken voor een kleine onderhoudsbeurt.
Vaak komt het voor dat scooter bestuurders rijden met slecht werkende remmen. Hiervoor wordt dan al een hoogte van €160,- voor berekent. Het is zonde om dit uit te moeten geven aan een boete, terwijl je dit bedrag ook kon gebruiken voor het repareren van de remmen.

Vragen over jouw boete?

De boetes in 2020 voor jouw scooter zijn dus zoals je ziet erg verschillend en erg oplopend. Bent je toch opzoek naar een ander soort boete? Laat dit ons hier weten en wij zorgen ervoor dat jij alles komt te weten over jouw desbetreffende vraag!

Net een stapje extra

Heb jij problemen met jou scooter?

Een onderhoudsbeurt of een reparatie laat je gemakkelijk, goed en snel uitvoeren bij Scooter Reparatie Service. We staan voor je klaar en doen altijd minstens één stapje extra dan je gewend bent Lees meer of plan direct een afspraak in.

Lees meer over scooter reparatie, scooter onderhoud en het verhelpen van scooter schade.

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen

Scooter accu opladen? Dit is nodig als de accu van je scooter leeg is. In dit artikel leggen we je uit hoe jouw accu kunt opladen met een druppellader.

read more
Scooter spuiten

Scooter spuiten

Heb je schade aan je scooter? Of wil je simpelweg een nieuwe look? Scooter spuiten is de oplossing. Lees hier hoe je dit zelf kan doen. Om je scooter te kunnen spuiten moet je allereest weten wat je nodig hebt en vervolgens kun je zelf aan de slag. Heb je hulp nodig?...

read more
Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine

Scooter lekt benzine Lekt jouw scooter benzine en weet je niet hoe dit komt, wat je moet doen of waar je terecht kunt met dit probleem? Lees hier op welke plaatsen jouw scooter benzine kan lekken, wat dit veroorzaakt en hoe je dit op kunt lossen. Kom je er niet uit?...

read more